2 feryat 2 mucize

 Ordu’da banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek kalbi duran müezzin Ayhan Tonyalı’yı banyoda tesadüfen rastlayan oğlu masajla yaşama döndürdü. Trabzon’da ise hastane yolunda kalbi duran Murat İskender, yoldan tesadüfen geçen bir masör tarafından haya

2 feryat 2 mucize

 

Ordu’da banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenerek kalbi duran müezzin Ayhan Tonyalı’yı banyoda tesadüfen rastlayan oğlu masajla yaşama döndürdü. Trabzon’da ise hastane yolunda kalbi duran Murat İskender, yoldan tesadüfen geçen bir masör tarafından hayata yeniden sarıldı. 
 
İlk mucize Ordu’da yaşandı. Fatsa ilçesinde, şofbenden sızan gazdan zehirlenen din görevlisini banyoda baygın bulan oğlu, yaptığı kalp masajı ile babasının hayatını kurtardı. Edinilen bilgiye göre, Fatsa ilçesinde banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlenen müezzin Ayhan Tonyalı, oğlu Yunus Tonyalı tarafından baygın halde bulundu. Babasına kalp masajı yapan genç, daha sonra 112’yi aradı. Bilinci kapalı olarak Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayhan Tonyalı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde bulunan Tonyalı’nın bilincinin açıldığı ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 
 
MASÖR KURTARDI
 
İkinci olay ise Trabzon’da yaşandı. Değirmendere Mahallesi’nde Ensar Lokantası’nın işletmecisi Yomralı Metin İskender sabah ezanıyla birlikte iş yerini açtı. Yemekleri hazırlamaya başlayan 54 yaşındaki İskender vücudunun sol tarafında ağrı hissetmeye başladı. Oğlu Murat ve çevredeki arkadaşların yönlendirmesiyle birlikte KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kontrol amaçlı gitmek için yola çıktı. Değirmendere’de ışıklara geldiğinde ise aniden fenalaşarak yere yığılan talihsiz adamın kalbi durdu. 
 
KUŞ YEMİ HAYAT KURTARDI
 
Nabzı atmayan Metin İskender’e ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaş yaptı. İsmini belirtmeyen ancak masörlük eğitimi aldığını ifade eden vatandaşın suni teneffüs ve kalp mesajı sonrası, İskender’in duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Vücudu moraran ve kalbi duran Metin İskender özel bir otomobile konularak hastaneye götürülmek istendiği sırada tekrar nefes almaya başladı. Masörün ise kuşlarına yem almak için Değirmendere’ye geldiği öğrenildi. 
 
24 SAATLİK KRİTİK BEKLEYİŞ
 
Tekrar hayata dönen lokanta işletmecisi olay yerine gelen sağlık ekibinin de müdahalesiyle özel araçtan indirilerek ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İskender burada yapılan müdahalenin ardından KTÜ Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. İnceleme ve tahliller sonucu yoğun bakım ünitesine alınan Metin İskender’in kalbinde iki damarın tıkandığı ve 5 gün süreyle müşahede altında tutulacağı belirtildi. Bilinci kapalı halde solunum cihazına bağlı İskender’in yaşayabilmesi için ilk 24 saatin son derece önemli olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel