15 Temmuz şehitleri anısına hatıra ormanı

 Giresun’da ‘15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı’ törenle açıldı.

15 Temmuz şehitleri anısına hatıra ormanı
Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Dereli ilçesine bağlı Yüceköy’de kurulan ’15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanı’ düzenlenen törenle açıldı.

Giresun Valisi Hasan Karahan, tarafından açılışı gerçekleştirilen törene Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, 15 Temmuz gecesinin kalplerde iman, cesaret, dirayet kararlılık ve dik duruşun dünyada emsali olmayan bir tarih yazdığını söyledi.
15 Temmuz Şehitleri için kurulan hatıra ormanına 250 adet ıhlamur, 50 adet dut ağacı dikildiğini belirten Kodalak, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı olarak ilimiz temsilen burada oluşturduğumuz yaklaşık 5 dekarlık alandaki bu ağaçların meyvelerinden, yöre halkımız ve bu yoldan geçen vatandaşlarımız istifade ettikçe, aziz şehitlerimizin ruhları şad olacaktır” dedi.
Giresun Valisi Hasan Karahan ise 15 Temmuz hain gecesinin unutulmayacağını belirtti.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı dua ile hatıra ormanının açılışı gerçekleştirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel