12 Yıldızlı şehir ortahisar

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldızlı Şehir” unvanını kazandı."BU UNVAN ORTAHİSAR'IMIZA YAKIŞIR BİR UNVANDIR"16 Şubat'ta Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleşen sertifika töreniyle "12 Yıldızlı

12 Yıldızlı şehir ortahisar

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldızlı Şehir” unvanını kazandı.

"BU UNVAN ORTAHİSAR'IMIZA YAKIŞIR BİR UNVANDIR"

16 Şubat'ta Fransa'nın Başkenti Paris'te gerçekleşen sertifika töreniyle "12 Yıldızlı Şehir" unvanını alan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Bu unvan Ortahisar'ımıza yakışır bir unvandır. Avrupa’nın ikinci büyük kurumu olan Avrupa Konseyi’nin kurucu 12 ülkesinden biri olan Türkiye, 15 Ekim 1988 yılında imzaya açılan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi’ne 1992 yılında imza atmıştır. Bu şartname, yerel yönetimlerin güçlendirilmesini esas alırken yerel yöneticilerin hizmet verdikleri bölgelerde katılımcı demokrasi anlayışını pekiştirecek yol ve yöntemlerin geliştirilmesini öngörmektedir. Ayrıca Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi’nin imzalandığı gün olan 15 Ekim-20 Ekim haftasını da  Avrupa Yerel Demokrasi Haftası olarak kutlayarak demokrasi bilincinin gelişmesine katkı sağlama amacını taşımaktadır" dedi.

Avrupa Konseyi'nin 12 Yıldızlı Şehri Projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizde Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kutlamalarını yaptık. Bu kutlamalar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, öğretmenlerin ve öğrencilerimizin katılımıyla 'Demokrasi Yürüyüşü' gerçekleştirdik. Hemen sonrasında yine kurum temsilcilerimizin yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla 'İnsan Hakları Açısından Medine Sözleşmesi ve Veda Hutbesine Bakış' konulu konferansımıza çok değerli akademisyenlerimiz ve ilçe vaizimiz iştirak ederek değerli bilgilerini katılımcılarımızla paylaştılar. Daha sonra velilerimizin katılımıyla 'Çocuk Hakları' konulu konferansımızda uzmanlar tarafından oluşturulan bir  ekiple, özellikle çocuklara yönelik cinsel istismar başlığı tartışıldı.

Ayrıca ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan ve  Ortahisar Belediyesi olarak düzenlediğimiz 'Demokrasi ve İnsan Hakları' konulu resim ve kompozisyon yarışmasıyla dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri sunuldu. Bu etkinlikler ile birlikte Ortahisar Belediyemizin öncülüğünde Ortahisar Kent Konseyi ile birlikte kurulan 'Çocuk Meclisi'mizin etkinlikleri, Ortrahisar’ımızın imar sorunlarını çözmek için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapılan çalıştayları ve Belediyede her hafta düzenlediğimiz Halk Günleri’ni de Avrupa Konseyi’nin ilgili kurumuyla paylaşılması neticesinde başvurumuz olumlu değerlendirilmiş olup Ortahisar Belediyemize 12 Yıldızlı Şehir unvanı verilmesi uygun bulunmuştur" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler