12 bin kişi neden mağdur ediliyor

TOKİ Yıldızlı konutlarında garip durum. 5 yıldır 12 bin kişinin yaşadığı Yıldızlı TOKİ konutlarına her nedense bir türlü belediye otobüs seferleri konulamadı.Yıldızlı TOKİ konutlarında sorunlar bir türlü bitmiyor. Daha önce Yol sorunu yaşanan TOKİ Konutla

12 bin kişi neden mağdur ediliyor

TOKİ Yıldızlı konutlarında garip durum. 5 yıldır 12 bin kişinin yaşadığı Yıldızlı TOKİ konutlarına her nedense bir türlü belediye otobüs seferleri konulamadı.

Yıldızlı TOKİ konutlarında sorunlar bir türlü bitmiyor. Daha önce Yol sorunu yaşanan TOKİ Konutları ardından da minibüs seferleri olmaması nedeniyle uzun süre mağdur edildi.

Ulaşımın adeta çileye döndüğü TOKİ konutlarına Belediye otobüs seferlerinin yapılamaması ise garip bulundu. Yıldızlı belediyesi otobüs seferlerini kendisi koymadığı gibi şuana kadarda Trabzon belediyesinden TOKİ Konutlarına otobüs seferi konulması için girişim yapıp yapmadığı ise bilinmiyor

Yıldızlı TOKİ konutlarına statü gereği Yıldızlı Belediyesinin müracaatı olmadan, ve TOKİ Konutları Trabzon Belediyesi Mücavir alanı dışında bulunduğu için Trabzon Belediyesi de otobüs seferleri koyamıyor.

Ancak ne hikmetse Yıldızlı Beldesinde bulunan ve 12 bin kişiye yakın vatandaşımızın yaşadığı konutlara Yıldızlı Belediyesi tarafından da Belediye Otobüsü hizmeti verilmiyor.
 

Daha önce Akçaabat minibüsçüler kooperatifi ile Yıldızlı kooperatifi arasında yaşanan sıkıntı nedeniyle minibüs taşımacılığıda yapılamadığı TOKİ Konutlarında şimdi vatandaşlar otobüs seferlerinin başlatılmasını istiyor.

Bu konuda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar Hem Trabzon hem de Yıldızlı  Belediyesinin 12 bin kişinin yaşadığı konutlara Belediye Otobüs seferlerinin uzun bir süreden beri konulmamasına bir anlam veremedi.
 
Trabzon Belediye başkan yardımcısı Osman Necip Sevinç Yıldızlı’da bulunan TOKTİ Konutlarına Belediye otobüs seferi koyulmaması ile ilgili haber61.net’in sorusuna “ Yıldızlı TOKİ Konutlarının otobüs seferlerine ihtiyacı olduğunu belirterek” Burada otobüs seferlerine ihtiyaç var mı? Evet var. Trafik İl komisyonundan karar çıkması gerek. Böyle bir karar var mı bilmiyorum. Eğer varsa da bana şuana kadar intikal etmedi. Eğer böyle bir karar intikal ederse gereğini yaparız.


TOKİ Konutlarına Yıldız Belediyesinin neden otobüs seferi koymuyor şeklindeki bir soruya da” Bunu bilemem ama ben şunu derim. Orda yaşayan insanları da rahatlatmak için söylüyorum. Orda bir otobüs servisine ihtiyaç olduğuna dair bir dilekçeler verilmesi gerek. Burası Trabzon Belediyesi’nin mücavir alanı dışında. Onun için burada İl Trafik komisyonu kararı gerekiyor. Bizim Trabzon belediyesi olarak oraya otobüs seferi koyma şansımız şimdilik yok. Bunun için Yıldızlı belediyesinin izni gerekiyor. Müracaatı gerekiyor. Ama 30 Marttan sonra büyükşehir statüsü kazandığımızda istediğimizi yapabiliriz. Bu tarihe kadar oradan da Yıldızlı belediyesi sorumlu.

Ama bu işi takip edebiliriz yardımcı oluruz. Talep varsa değerlendiririz. Önemli olan halkın menfaati Müracaatı olursa oradaki halkın mağduriyetini önlemeye çalışırız Dilekçe verilirse takipçisi olurum.  Bizim oraya otobüs seferi koymak gibi bir hakkımız yok. Yıldızlı belediyesinden izin almak gerek.  Orası Yıldızlı belediyesi sınırları içinde olduğu için resmiyete dökülmesinde yarar var. Ancak hangi belediye başkanı oraya otobüs seferleri koyulmasını istemez. Hepsi ister. Orda mağdur olan vatandaşlar varsa bana ulaşsınlar ben kendimde Yıldızlı Belediye başkanıyla görüşürüm. Halkın menfaatleri neyi gerektiriyorsa ben onun için çalışır uğraşırım.

Otobüslerin hareket saatleri bana bağlı, hat konulması konusu ise belediye başkan yardımcımız mesai arkadaşım Osman Gökhan Bali’ye bağlı. Burada mağduriyet varsa bunu gidermek için hazırız. Ancak dediğim gibi öncelikle Yıldızlı Belediyesinin bu konuda izni gerekiyor. Müracaat ederlerse yardıma hazırız” dedi.

Öte yandan TOKİ Konutlarına bugüne kadar neden otobüs seferleri konulamadığı konusunda görüşlerini almaya çalıştığımız Yıldızlı Belediye başkanı Yayha Tarakçıoğlu’na ulaşamadık.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler