110 yıllık tarihi Cami restore ediliyor

Giresun'un Görele ilçesinde 110 yıl önce ibadete açılan tarihi Hasanağa Camisi, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak restore ediliyor. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tarihi Hasanağa Camisi'nin geniş kapsamlı resto

110 yıllık tarihi Cami restore ediliyor
Giresun'un Görele ilçesinde 110 yıl önce ibadete açılan tarihi Hasanağa Camisi, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak restore ediliyor.
 
Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tarihi Hasanağa Camisi'nin geniş kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandığını belirterek,"110 yıl önce ibadete açılan caminin geniş çaplı restorasyonu gerekiyordu. Bu konuda projeler tamamlandı ve ihalesi gerçekleştirildi. Şuan tarihi caminin baştan sona restorasyonu gerçekleştiriliyor. Dış duvarlarının restorasyonu ile iç kısmında çalışmalar sürdürülüyor. İç duvarlardaki sıvalar tamamen kazınarak yeniden yapılıyor.
 
Çatı yenileniyor. Cami içinde ahşap bölmeler de tamamen yenilenecek. Söküm aşamasında olan caminin aslına uygun olarak önce çatının daha sonra sıvaların iç tefrişat, şadırvan imalatı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Aslına uygun bir şekilde mahfil katı yenilenecek çünkü bu kat deformasyona uğramış. Cami tarihi açıdan çok önemli bir eser yöresel mimariyi yansıtıyor. Özellikle Giresun yöresine ait farklı bir barok mimarisi var. Mihrabı ve giriş kapısı farklı ve güzel bir eser. Giresun Özel idare ve halkın işbirliği ile güzel bir eser olacak "dedi.
 
Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel