10 yaşında, böbreğinden taş çıktı

 Trabzon'da 2,5 yıldır böbrek taşı sıkıntısı çeken 10 yaşındaki hasta, ultrason tekniği ile böbreğindeki mevcut taş kırılarak sağlığına kavuşturuldu. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Aydın Aydın, tarafından Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez uygulanan yöntem sayesinde

10 yaşında, böbreğinden taş çıktı

 

Trabzon'da 2,5 yıldır böbrek taşı sıkıntısı çeken 10 yaşındaki hasta, ultrason tekniği ile böbreğindeki mevcut taş kırılarak sağlığına kavuşturuldu.

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Aydın Aydın, tarafından Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez uygulanan yöntem sayesinde gerçekleşen operasyon ağrısız bir şekilde son buldu. Yaklaşık iki buçuk yıldır böbrek taşı sıkıntısı çeken 10 yaşındaki Serkan Muhammed Dolgun'un böbreklerindeki taş ultrason tekniği ile elektromanyetik sistemle kırıldı. Ağrısız gerçekleşen bu tedavi sonucu hasta sağlığına kavuşurken, bu yöntemde başarı oranı yüzde 95'in üzerinde olduğu belirtildi.

Öte yandan küçük yaştaki çocuklarda görülen böbrek taşlarının genetiksel olabileceği gibi başka nedenlere bağlı da oluşabileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler