10 milyonu alemde yemiş

Gümüşhane'de özel bir bankanın kredilendirme Bölümü şefi olarak çalıştığı sırada. Müşterilerine ait hesaplara girerek 10 milyon lirayı zimmetine geçiren ve daha sonra kayıplara karışan M. K. memleketi Giresun'un Dereli ilçesindeki evinde züğürt bir şekild

10 milyonu alemde yemiş

Gümüşhane'de özel bir bankanın kredilendirme Bölümü şefi olarak çalıştığı sırada. Müşterilerine ait hesaplara girerek 10 milyon lirayı zimmetine geçiren ve daha sonra kayıplara karışan M. K. memleketi Giresun'un Dereli ilçesindeki evinde züğürt bir şekilde yakalandı. Emniyet ekipleri tarafından göz altına alınan M.K.'nın verdiği ilk ifadesinde, zimmetine geçirdiği paraları kaçtığı Bağımsız devletler topluluğu ülkelerinde 3 yıl içerisinde alemlerde harcadığını söylediği belirtildi. Zimmetci memur parasının bitmesi üzerine çareyi memleketine dönmekte bulduğunu söyledi. M. K., Giresunda alınan ifadesinin ardından Gümüşhane'ye gönderildi.

MÜFETTİŞLER ORTAYA ÇIKARDI

Gümüşhane'de 9 temmuz 2009 tarihinde çalıştığı bankada müşterilerin hesaplarına girerek veya değişik yollarla 10 milyon liraya yakın parayı zimmetine geçiren ve yaptığı bu yolsuzluğun müfettişlerin yaptığı denetimler sonrası ortaya çıkmasının ardından kayıplara karışan bankanın kredilenme şefi M. K. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyunrusunda bulunulmuştu.

10 MİLYON ALEMDE YEMİŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hakkında kırmızı bülten çıkartılarak 4 yıldan beri yurt içi ve yurt dışında aranan M. K., emniyette verdiği ifadesinde, ‘10 milyon lirayı Bağımsız devletler topluluğuna ait çeşitli ülkelerde alemlerde yediğini ve hiç parasının kalmadığını seklinde ifade verdiği belirtildi. Para bitince illegal yollardan Türkiye'ye giriş yapığını fade eden M. K. gideceği başka yer olmadığı için Baba ocağı Giresun'un Dereli İlçesindeki evine gittiğini söyledi. Zanlı eve geldiğinin 3. gününde güvenlik kuvvetlerinin farketmesi sonucu yakalandığı bildirildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Gümüşhane'de özel bir bankada yaklaşık 15 yıl görev yapan evli 3 çocuk babası M. K. 9 temmuz 2009 tarihinde müfettişlerin yaptığı denetim sonucunda yolsuzluk yaptığının anlaşılması üzerine kayiplara karışmıştı. M. K. müşterilere ait hisse senetlerini paraya dönüştürerek müşteri hesaplarını boşaltarak 10 milyon lira yakın parayı zimmetine geçirmişti. Yolsuzluğun ardından M. K., yanında sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadın ile birlikte Rusya'ya kaçtığı Trabzon Havalimanında güvenlik kamerası görüntülerini izleyen emniyet güçleri tarafından belirlenmişti. Ayrıca havalimanı otoparkında ise M. K.'ya ait lüks marka bir jeep'e de el konulmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel