10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

 Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:  “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 64.  yıldönüm

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

 

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: 
 
“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 64.  yıldönümü olan bu gün, İnsanlığın yüzyıllardır sürdürdüğü onurlu mücadelelerinin sonunda eşit birer birey olmalarının Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 10 Aralık 1948 yılında kabul edildiği özgür bir dünya için önemli bir gündür. Yakın bir geçmişte kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini 14 asır öncesinde Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa sav. Efendilerimiz Veda Hutbesinde “Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir.
 
Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır” diyerek ilan etmiş ve insanlığa ışık tutmuştur.
 
Bu gün Suriye, Filistin, Irak ve dünyanın daha  bir çok yerinde kan ve göz yaşı akmakta insan hakları ihlal edilmekte.  Barışa, Huzura ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarım”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel