Mustafa Reşit Akçay kimdir?

Trabzonlu teknik adam Mustafa Reşit Akçay kimdir, kariyeri nasıldır, hangi takımlarda görev yapmıştır? İşte Mustafa Reşit Akçay hakkında detaylar

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

Mustafa Reşit Akçay, akciğer rahatsızlığı nedeniyle KTÜ Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Hastaneden yapılan açıklamada Akçay'ın durumunun ciddiyetini de koruduğu kaydedildi. Peki Mustafa Reşit Akçay kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, hangi takımlarda çalıştı? İşte Akçay hakkındaki detaylar

MUSTAFA REŞİT AKÇAY KİMDİR?

12 Aralık 1958'de Trabzon'da dünyaya gelen Akçay, antrenörlüğe ilk adımını İdmangücü'nde attı. 8 yıl burada çalıştıktan sonra Trabzonspor altyapısında görev yapmaya başlayan Akçay, 1996 yılında ise kendisini geliştirmek için Hollanda'ya giderek 7 ay boyunca Ajax altyapısında eğitim aldı.

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

1997 yılında yine Trabzonlu teknik direktör Giray Bulak'ın çalıştırdığı Vanspor'da görev almaya başladı. Kısa süre sonra Bulak ile birlikte Vanspor'dan ayrıldı.  Göztepe, Sakaryaspor ve Trabzonspor'da Giray Bulak'ın yardımcısı olarak görev yapan Akçay 2001-02 sezonunda Bulancakspor'un başına geçrek teknik direktör olarak çalışmaya başladı. 1 sezonluk Bulancakspor macerası sonrasında tekrar Giray Bulak'ın yardımcısı olarak birlikte Antalyaspor ve Elazığspor'u çalıştırdılar.

Bu sürecin ardından Gümüşhanespor ve Pazarspor'da teknik direktör olarak görev yaptıktan sonra Trabzonspor'a dönen Mustafa Reşit Akçay altyapının başına geçti. 

2006 yılında itibaren ise sadece teknik direktör olarak görev yapan Akçay, 2009-10 sezonunda 2. Lig ekibi Tavşanlı Linyitspor ile büyük bir çıkış yaparak 1. Lig'e yükselmeyi başardı. 2010-11'de ise takımını şampiyonluğa oynatarak herkesin takdirini kazandı. 

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

Akçay'ın sonraki durağı Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon oldu. Burada ilk sezonda 2.Lig'den 1. Lig'e çıkmayı başaran Akçay, burada da play-off'a katılmaya hak kazansa da TFF kuralları gereği Süper Lig'e çıkması engellendi.

Trabzonspor'da 2013'te başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirilen Akçay, Avrupa Ligi'nde 12 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik almayı başarmıştır. 10 Şubat 2014'te ise karşılıklı anlaşarak bordo mavililerden ayrılmıştır.

21 Mayıs 2014 itibarıyla Akhisar Belediyespor'la 1 artı 1 yıllık sözleşme imzalamıştır.

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

28 Aralık 2014 tarihinde Akhisar Belediyesporkendi sahasında Çaykur Rizespor'a 4-0 kaybedince kulüple karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayırmışlardır.

13 Temmuz 2015 tarihinde Osmanlıspor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Osmanlıspor'un başında çıktığı UEFA Avrupa Ligi maçlarının 7'sinde de yenilgi yüzü görmeyen Akçay, turnuva tarihindeki yenilmezlik serisini sürdürmektedir. 18 Mart 2017 tarihinde Kasımpaşaspor karşısında 3-2 yenilgiden sonra istifa ettiğini açıkladı.[8] 2017-18 sezonu başında Aykut Kocaman'dan boşalan Konyaspor teknik direktörlük görevine getirilmiştir. Konyaspor'la 24 Ekim 2017'de yollarını ayıran teknik adam 27 Ocak 2020 tarihinde Ankaragücü ile anlaşmıştır. 23 Haziran 2020 tarihinde görevinden ayrılmıştır

18 Ocak 2021 tarihi itibari ile Kocaelispor ile 30 Haz 2023 tarihine kadar anlaşma imzalamıştır.

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi