Biri zirvede biri dipte

39 yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 10 maçta, sadece Galatasaray'a karşı aldığı galibiyet ile 2 beraberlikten 5 puan toplayabilen Balıkesirspor, 18. sırada bulunurken, Balıkesir'in diğer takımı Bandırmaspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Gru

Biri zirvede biri dipte
39 yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 10 maçta, sadece Galatasaray'a karşı aldığı galibiyet ile 2 beraberlikten 5 puan toplayabilen Balıkesirspor, 18. sırada bulunurken, Balıkesir'in diğer takımı Bandırmaspor, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 14 maçın 10'unu kazanarak ve 2'sinde berabere kalarak topladığı 32 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.
 
Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olarak çıktığı PTT 1. Lig'de ikinci olan Balıkesirspor, 39 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.
 
Yıllardır özlemini çektiği Süper Lig'de kalıcı olmak hedefiyle transferler yapan Balıkesirspor yönetimi, oldukça zorlu geçen maçların oynandığı bu arenada da yoluna, 2 yıl üst üste şampiyonluk yaşatan teknik direktör İsmail Ertekin ile devam etti.
 
Lige sahasında yenilgiyle başlayan Balıkesir ekibi, istediği sonuçları bir türlü alamadı. Sadece Galatasaray'ı sahasında 2-0 yenen Balıkesirspor'da, tam işler yoluna giriyor derken galibiyete ve puanlara hasret kalındı. Oynadığı 10 maçtan yalnızca 5 puan toplayabilen kırmızı-beyazlılar, ligin dibine demir attı. Sahasındaki son maçında 17. sıradaki Sivasspor'a 3-1 kaybeden Balıkesirspor'da teknik direktör İsmail Ertekin, baskılara dayanamadı ve istifa etti.
 
Balıkesirspor yönetimi, şimdi ligin dibinden üst sıralara taşıyacak, takımı ligde kalıcı yapacak bir kurtarıcı ararken, Balıkesir'in diğer futbol takımı Bandırmaspor, başarılı sonuçlarıyla dikkati çekiyor.
 
Geçen hafta sonunda en yakın takipçisi İnegölspor'u deplasmanda 1-0 yenerek aradaki puan farkını 6'ya çıkaran Bandırmaspor, yaptığı 14 maçta aldığı 10 galibiyet ve 2 beraberlikle ulaştığı 32 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 22 gol kaydeden ve Göztepe ile ligin en fazla gol atan takımı olan Balıkesir ekibi, PTT 1. Lig'e yükselmeyi hedefliyor. Mevcut durum bu şekilde giderse ligler sonunda Balıkesir'in iki takımı gelecek sezon PTT 1. Lig'de birbirine rakip olacak.
 
Önümüzdeki hafta 23 puanla 4. sırada bulunan Sarıyer'i sahasında konuk edecek Bandırmaspor, bu maçı da kazanarak zirvedeki yerin korumayı ve hedefine bir adım daha yaklaşmayı istiyor.
 
Kendilerini plaka numarası 10 olan Balıkesir'in dışında gördükleri için "10,5" olarak nitelendiren Bandırma halkı da takımlarını her maçta destekleyerek, zorlu yolculukta yalnız bırakmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor