Yılın ülkesi yine Microsoft Türkiye oldu

Kupayı şirket CEO’su Steve Ballmer’dan alan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bu şampiyonluğun Microsoft’un Türkiye’ye ek yatırım yapmasını sağlayacağını söyledi.Yarışmada müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, hızlı büyüme oranları, geliş

Yılın ülkesi yine Microsoft Türkiye oldu

Kupayı şirket CEO’su Steve Ballmer’dan alan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bu şampiyonluğun Microsoft’un Türkiye’ye ek yatırım yapmasını sağlayacağını söyledi.

Yarışmada müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, hızlı büyüme oranları, geliştirilen etkin stratejiler, çalışan memnuniyeti ve ülke ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar gibi kriterler baz alınarak değerlendirme yapılıyor.

Steve Ballmer: “Türkiye Şampiyonluğa Alıştı”

ABD’nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen ve 16 binden fazla çalışanın katıldığı  “Yılın Ülkesi” ödül töreninde konuşan Ballmer şunları söyledi: “Türkiye, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhuyla küresel ekonomik büyüme liginde Çin, Brezilya, Meksika, Rusya ile yarışan bir ülke.  Yüksek müşteri ve çalışan memnuniyeti, özellikle Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan KOBİ’lere erişim, gerek kamuda gerekse özel sektörde yüksek nitelikli danışmanlık servisleri ve tüketici pazarındaki yenilikleri Microsoft Türkiye’nin bu ödülü bir kez daha almasının başlıca nedenleri.”

Türkiye’ye ek yatırım

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise “Ülkemizde büyük şirketlerimiz, kamu kurumları ve özellikle de KOBİ’lerimiz bilişim teknolojilerine daha fazla yatırım yapmaya, bunun beraberinde getirdiği rekabet, büyüme ve eğitim gücünden çok daha fazla yararlanmaya başladılar. Bu ödül bilişimin önemini kavrayarak bu konudaki yatırımlarını artıran büyük şirketlerimizin ve KOBİ’lerimizin dünya pazarlarından gittikçe artarak aldıkları payın göstergesidir” diye konuştu.

Buluta dayalı hizmet ve çözümlerin öneminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla farkına varıldığının altını çizen Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bulut bilişim, büyük veri, mobilite ve sosyal ağlar olmak üzere dört mega trendin önümüzdeki yıllara damga vuracağını her fırsatta tekrarlıyoruz. Bu kavramlar ülkemizde de müşterilerimiz tarafından ilgiyle takip ediliyor”

Şirket, Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere ek bir yatırım yapacak. Bu kaynak Microsoft Türkiye Açık Akademi ve “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” (BBBÖ) gibi projeler için fon olarak ve yeni büyük çaplı sosyal sorumluluk projeleri üretmek için kullanılacak.

Bunun yanı sıra Microsoft’un dünyada sahip olduğu pek çok bilgi birikimi, deneyim, araştırma ve geliştirme imkanları da Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunmak üzere Türkiye’ye aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji