Yerli Tank çıkarma gemileri geliyor

Anadolu Tersanesi tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern tank çıkarma gemisinin inşaatına başlanıyor.Anadolu Tersanesi tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern tank çıkarma gemisinin inşaatına bu ay içinde başlanmas

Yerli Tank çıkarma gemileri geliyor

Anadolu Tersanesi tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern tank çıkarma gemisinin inşaatına başlanıyor.

Anadolu Tersanesi tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern tank çıkarma gemisinin inşaatına bu ay içinde başlanması planlanıyor.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Strateji Belgesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için askeri gemi inşa eden 7 özel sektör askeri tersanesinden biri olarak belirlenen Anadolu Tersanesi, 2010'da ihalesini kazandığı 2 amfibi geminin dizaynını büyük ölçüde tamamladı.
 
Proje kapsamında bugün ASELSAN, HAVELSAN ve İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile alt yüklenici sözleşmeleri imzalanacak. Buna göre, gemilerin elektronik sistemlerini ASELSAN, savaş yönetim sistemlerini HAVELSAN, jeneratörlerini de İŞBİR sağlayacak.
 
Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Faruk Ürkmez, ''Hazine Müsteşarlığı ile kredi sözleşmesi imzalandı. Kredi sözleşmesinin Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasınınardından gemi inşaatına başlanacak'' dedi.
 
''Birinci geminin inşaatı yaklaşık 4 yılda; ikinci geminin inşaatı da 4,5 yılda tamamlanacak'' diyen Ürkmez, ''LST'lerde 20 tank rahatlıkla taşınabilecek. 15 tonluk genel maksat helikopteri için platform yer alacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji