Yahoo'ya Google'dan sürpriz CEO

 Yahoo şirketi tarafından yapılan açıklamada, Google'da üst düzey yöneticilik yapan Marissa Mayer'in CEO olarak atandığı belirtildi. Google'a Haziran 1999'da katılan Marissa Mayer, şirketin 20. çalışanı ve ilk kadın mühendisiydi.  1995 yılında Stanford Ün

Yahoo'ya Google'dan sürpriz CEO

 

Yahoo şirketi tarafından yapılan açıklamada, Google'da üst düzey yöneticilik yapan Marissa Mayer'in CEO olarak atandığı belirtildi. Google'a Haziran 1999'da katılan Marissa Mayer, şirketin 20. çalışanı ve ilk kadın mühendisiydi. 

 

1995 yılında Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından California'da kurulan Yahoo'nun Mayıs 2012 tarihi itibariyle 12 bin çalışanı bulunuyor. Bazı haber kaynaklarına göre, günde 700 bin kişinin ziyaret ettiği Yahoo, ilk etapta arama motoru olarak hizmet veriyordu. İlerleyen zamanlarda e-posta, anlık sohbet gibi servislere de el atan Yahoo, dünyanın en çok ziyaret edilen 4. sitesi. 

 

Fortune'ın dünyadaki en güçlü 50 kadından biri olarak gösterdiği Marissa Mayer, aynı zamanda bu listeye giren en genç kadın olarak da biliniyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında özgeçmişinde sahtekarlık yaptığı ifade edilen Scott Thompson, Yahoo'daki CEO'luk görevini bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji