Twitter’da rekor Türkiye’de!

Twitter’ın açıkladığı ‘Şeffaflık Raporu’na göre bu yılın ilk 6 ayında en çok Tweet sildirme talebi Türkiye’den geldi. Listede ikinci sırada ise Fransa yer alıyor.Ülkelerin mesaj silme taleplerini düzenli olarak açıklamaya başlayan Twitter’ın dördüncü rapo

Twitter’da rekor Türkiye’de!

Twitter’ın açıkladığı ‘Şeffaflık Raporu’na göre bu yılın ilk 6 ayında en çok Tweet sildirme talebi Türkiye’den geldi. Listede ikinci sırada ise Fransa yer alıyor.


Ülkelerin mesaj silme taleplerini düzenli olarak açıklamaya başlayan Twitter’ın dördüncü raporu yayınlandı. 2014 yılının ilk yarısını kapsayan rapora göre, dünyada en çok mesaj sildirme talebi Türkiye’den geldi. İkinci sırada ise Fransa var.

Twitter’ın açıkladığı rakamlara göre ilk 6 ayda Türkiye’den 304 hesap ile ilgili 183 Tweet silme talebi geldi ve bu talepler doğrultusunda bu mesajlar silindi. Ayrıca 17 hesap da askıya alındı.

Türkiye’den yapılan taleplerin neredeyse üçte birini (65 adet) mahkemelerden gelen emirler oluşturuyor. Diğer talepler ise polis ve benzeri kurumlardan geliyor.

Raporda Türkiye’nin ardından en fazla talep Fransa’dan geldi. Bu ülkedeki 112 hesapla ilgili 107 Tweet sildirme talebi işleme alındı. Ayrıca 30 hesap da kapatıldı.

Türkiye ve Fransa’yı 32 taleple Rusya takip etti. Twitter’ın kurulduğu ülke olan ABD’den gelen toplam talep sayısı ise 26′da kaldı.

Gelen talepler bir önceki döneme göre yüzde 14 oranında artış göstererek 432′ye yükseldi. Twitter’ın en yeni raporuna ve bugüne kadar yayınladığı raporlara resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler