Twitter'da bomba yenilik

Başından beri “140 karakter ile derdini anlatma” yeri olarak görülen sosyal ağ, mesajlaşma özelliğine de karakter sınırı koymuş, bu kararı çok beğenilmese de insanlar kullanıma alışmıştı. Mesajlaşma uygulamalarının iyice mobil sektörde kendini hissettirme

Twitter'da bomba yenilik

Başından beri “140 karakter ile derdini anlatma” yeri olarak görülen sosyal ağ, mesajlaşma özelliğine de karakter sınırı koymuş, bu kararı çok beğenilmese de insanlar kullanıma alışmıştı. Mesajlaşma uygulamalarının iyice mobil sektörde kendini hissettirmesiyle birlikte Twitter’ın da bu yönde bir adım atması mantıklı görülüyor. Geçtiğimiz süreçte önce fotoğraf gönderme ve sonra da grup mesajlaşması özelliğini duyuran Twitter, kullanıcılarının iletişim için hizmetten ayrılmamasını istiyor.

Açıklamanın geliştirici forumunda yapılma sebebi ise, kendi uygulamalarında Twitter DM’e olanak sağlayan yazılımcıların, güncelleme gelmeden önce uygulamalarındaki API’ı düzenleyerek 140 karakterden uzun mesajları almalarını sağlamak oldu. Temmuz ayı içerisinde gelmesi beklenen DM güncellemesi, kesinlikle diğer Twitter kullanıcılarıyla konuşurken karakter sınırına takılan birçok insanın işine yarayacaktır diye düşünüyoruz. Çoğu zaman hepimizin daha fazla karaktere ihtiyacı olabiliyor.

Karakter sınırı konusunda ilk kez aldığı kararlardan taviz veren Twitter’ın, normal tweet’lerde ise böyle bir hamle yapması mümkün görünmüyor. Nitekim karakter sınırlamasıyla şu an geldiği noktaya gelen sosyal ağın tweet’lerde de sınırları kaldırması her şeyi bozar diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji