Twitter’a elektronik şirket vergisi yolda

Daimi temsilcilik açmadığı için Türkiye’de vergi ödemeyen Twitter ‘elektronik şirket modeli’ ile Maliye mükellefi olabilecek. Vergi Usul Kanunu’nda yapılacak değişiklik kapsamında elektronik şirket kurma imkanı sağlanırken, Twitter’ın vergi ödemesinin önü

Twitter’a elektronik şirket vergisi yolda
Daimi temsilcilik açmadığı için Türkiye’de vergi ödemeyen Twitter ‘elektronik şirket modeli’ ile Maliye mükellefi olabilecek.
 
Vergi Usul Kanunu’nda yapılacak değişiklik kapsamında elektronik şirket kurma imkanı sağlanırken, Twitter’ın vergi ödemesinin önü açılmış olacak. Böylece ofis açmadan elde ettiği gelirin vergisini ödeyecek.
 
Uluslararası vergi uygulamalarına göre iş merkezinin Türkiye’de olması gerektiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Bu konuda görüşmeler oldu. Şu an itibariyle uluslararası vergi uygulamalarına göre merkezi Türkiye’de olmayınca sıkıntı oluyor. Kanunda yapılan düzenlemelerde bu tarz durumlar da yer alacak” dedi.
 
Şimşek, elektronik iş yeri adı verilen bir düzenleme yapılacağı bilgisini verdi. Twitter’ın aldığı reklamların vergilendirilmesi hakkında düzenleme yapılacağını dile getiren Şimşek “Twitter Türkiye’den reklam alıyor. Demek ki Türkiye’deki mükellef Twitter’a reklam veriyor. Bu ödemeyi yaparken KDV içinde yapıyor. Normalde Twitter’ın Türkiye’de bir merkezi olsa, mükellef olsa bize o KDV’yi ödemesi lazım. Şu anda öyle bir durum yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji