Twitter yeniden açıldı!

Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdiğini duyurdu. Twitter sorunu ortadan kaldırmak iç

Twitter yeniden açıldı!

Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdiğini duyurdu. Twitter sorunu ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın kısa süre içinde açılacağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde, 20.20 civarında Twitter yeniden erişime açıldı.

8 saat sonra engelleme sonra erdi

Sosyal ağlardaki erişim engelinin kaldırılmasına yönelik ilk haber ESB Genel Sekreteri Bülent Kent'ten geldi. Kent, saat 19.00'da yaptığı açıklamada erişim engelinin kaldırılmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu açıklamadan yaklaşık 2 saat sonra Twitter ve YouTube'a erişim sağlanmaya başladı. Daha önce de Twitter ve YouTube'tan erişim engellenin kaldırılmasına yönelik çalışmaların başladığını açıklamıştı. YouTube, "Türkiye'de erişimin engellendiği doğrultusunda bilgiler alıyoruz. Hizmetin kullanıcılara bir an önce yeniden sunulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasını yaparken Twitter ise Türkiye'de yaşanan kesintinin farkında olduklarını ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetmişti.

Twitter dışında Facebook ve YouTube'tan yasak sonrası yapılan ilk açıklamada da sorunun çözülmeye çalışıldığı, Facebook'un mahkeme kararına uyarak ilgili içerikleri kaldırdığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji