'Twitter işbirliğine olumlu bakmıyor'

Yıldırım, 'Twitter'ın henüz hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını' belirtirken, 'internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması gerektiğini' ifade etti.Yıldırım, hükümetin sosyal medyayla girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek, 'buna rağmen Tw

'Twitter işbirliğine olumlu bakmıyor'

Yıldırım, 'Twitter'ın henüz hükümetle işbirliği yapmaya sıcak bakmadığını' belirtirken, 'internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması gerektiğini' ifade etti.

Yıldırım, hükümetin sosyal medyayla girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek, 'buna rağmen Twitter'ın hükümetle işbirliği yapmaya olumlu bakmadığını' söyledi.

Facebook'la uzun süredir işbirliği içinde olduklarını ve bir sorun yaşamadıklarını belirten Yıldırım, "Twitter ve Facebook, ABD merkezli olduğu için herhangi bir sorun yaşandığında iki ülke arasındaki sekiz saatlik zaman farkı sıkıntıya neden oluyor"

Yıldırım, "Bir sıkıntı yaşandığı zaman Türkiye'de temsilci olması gerekir, bu temsilcileri muhattap almamız gerekir. Zamanla bu sorunu aşmayı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

İNTERNET DEĞİŞİM NOKTALARI ARTMALI
Binali Yıldırım ayrıca, Türkiye'de gerçekleşen bilgi akışının yurt dışından gediğine dikkat çekti.

Yıldırım, internet değişim noktalarının yaygınlaştırılması sayesinde, 'bilgi akışının yurt dışını dolaşmadan, doğrudan Türkiye üzerinden gelmesi gerektiğini' söyledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler