Türkiye'de sosyal medya yasak dinlemedi

Türkiye için yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi olan sosyal medya konusunda yapılan araştırmalar, en fazla ilgi gören markalar arasında da ciddi bir yarış olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre 2014 yılının en çok konuşulan sosyal medya ve paylaşım sitesi, y

Türkiye'de sosyal medya yasak dinlemedi

Türkiye için yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi olan sosyal medya konusunda yapılan araştırmalar, en fazla ilgi gören markalar arasında da ciddi bir yarış olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre 2014 yılının en çok konuşulan sosyal medya ve paylaşım sitesi, yıl içinde getirilen yayın yasağına rağmen Twitter oldu. Yayın yasağı döneminde bile hem tweet, hem de kullanıcı sayılarının artması dikkat çekti. Yapılan araştırmada sosyal medyada kullanılan paylaşım sitesi sıralaması şöyle: Twitter, Facebook, Youtube, Instagram ve Skype

Sosyal medyanın akıllı telefonlar aracılığıyla daha kullanışlı ve hızlı hale gelmesiyle hem kullanım oranı hem de istatistiklere yansıyan rakamlar bir hayli değişti. İnsanların seslerini duyurmak için etkili bir yöntem olarak kullandıkları sosyal medya araçları yoğun gündem trafikleriyle de dikkat çekiyor.

2014 yılında en çok konuşulan sosyal medya markasının Twitter olduğu ortaya çıktı. Twitter’ı en yakın takipçisi olan Fecebook izliyor. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı olan bu markalar aynı zamanda gündem belirlemede de öne çıkıyor. Ülkelerin kendi içindeki gündemleri zaman zaman farklı olabilirken dünya çapındaki organizasyonlar yerel gündemleri de belirleyebiliyor.

Twitter’ın açıkladığı 2014 yılı verilerine göre en çok konuşulanlar listesine dünya geneli klasmanında dünya kupası organizasyonu ilk sırada yer aldı. Türkiye yerelinde 8 Temmuz’da oynanan Almanya-Brezilya futbol karşılaşması ilk sırada yer aldı. Facebook’un açıkladığı verilere göre de dünya kupası organizasyonu ilk sırada yer alırken, Ebola Virüsü ve Brezilya seçimleri en popüler paylaşımlar arasında yer aldı.

YASAK DİNLEMEDİ

Araştırma, aynı zamanda sosyal medya alanındaki yasakçılığın ilgi oranlarını daha da artırdığını bir kez daha ortaya koydu. 2014 içinde yayın yasağı yaşayan Twitter bu dönemlerde daha fazla konuşuldu ve hem tweet, hem kullanıcı artışı yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Aynı şekilde yayın yapması bir süre engellenen video paylaşım sitesi Youtube da sosyal medya site sıralamasında yılın 3.sü oldu.

Sosyal medya markaları arasında biraz daha geriden gelen Instagram da en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Özellikle tanıtım ve reklam mecralarının Instagram merakı dikkat çekiyor. Özellikle ofis ortamında anlık mesajlaşma sağlayan Skype ise gündemde 5.sırada yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji