Türkiye'den Google yasağı! Web Cache engellendi

Türkiye'de alınan kararla google web cache özelliği engellendi

Türkiye'den Google yasağı! Web Cache engellendi

Dünyanın en büyük arama motoru olarak bilinen Google'a Türkiye'den şaşırtıcı bir yasak geldi. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından Google'un web cache özelliği engellendi.

Bugün alınan kararla birlikte, sitelerin önbelleiğini görüntülemek isteyen web kullanıcıları ilginç bir durumla karşılaştı. Nedeni henüz bilinmeyen bir kararla arama motorunun önbellek görüntüleme özelliğine erişim yasaklandı. Herhangi bir sitenin önbelleğini görüntülemek isteyen kullancılar ise şu yazıyla karşı karşıya kaldı ; 5661 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (webcache.googleusercontent.com) hakkındaki Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın 15/06/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-84787 sayılı kararına istinaden Telekomiikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmıştır.


Bu yasak kararı anında forum sitelerine konu olurken, erişim yasağının şaka gibi olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler