Türk şirketten 30 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı

Türk Ar-Ge şirketi Blesh, tüm dünyanın konuştuğu nesnelerin interneti alanında bir ilki başardı.

Türk şirketten 30 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı

Apple’ın desteklediği Beacon teknolojisi konusunda geliştirdiği çözümlerle dikkat çeken Türk Ar-Ge şirketi Blesh, tüm dünyanın konuştuğu nesnelerin interneti alanında bir ilki başardı.

Apple’ın iBeacon teknolojisine benzer şekilde Bluetooth Smart teknolojisini kullanan ve “Nesnelerin İnterneti”ni en etkin şekilde kullanmak için geliştirilen bu proje, kullanıcıların yakınlarda bulunan herhangi bir eşya ile rahatça etkileşime geçebileceği bir sistem planlanıyor. Physical Web Beacon’ları Bluetooth Low Energy sinyalleri yayarak akıllı mobil cihazlara veri iletebiliyor. Bu cihazlar sayesinde her gün kullanılan eşyalara akıllı özellikler verilebiliyor. Her bir beacon’dan yayılan sinyal, bir mobil uygulamaya ihtiyaç duymadan kullanabiliyor ve tüm mobil cihazların tanıyacağı bir URL taşıyor. Her bir akıllı eşya kendi URL’leri üzerinden izlenebiliyor.

beacon-teknolojis.webp

Blesh CEO’su Devrim Sönmez, gelecekte akıllı telefonlar dışında giyilebilir teknolojiler gibi başka sistemlerin de Blesh PW beacon’larıyla etkileşime geçtiği, fiziksel eşyalar ile web arasındaki çizginin inceldiği bir ekosistem hayal ettiklerini dile getirdi. Sönmez, ürettikleri ürünlerin şu ana kadar aralarında Amerika, Kanada, Almanya ve Danimarka başta olmak üzere 30 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler