TSK, ünlü strateji oyununda!

'Bizim ordumuz niye bu oyunda yok?' diye soran Turkish Mod Team adlı grup, yaptığı yamayla Türk ordusunu ünlü strateji oyununa taşıdı.Bilgisayar uzmanı bir grup, yaptığı yamayla, Türk askerini dünyaca ünlü strateji oyununa taşıdı. Oyunun takipçileri artık

TSK, ünlü strateji oyununda!

'Bizim ordumuz niye bu oyunda yok?' diye soran Turkish Mod Team adlı grup, yaptığı yamayla Türk ordusunu ünlü strateji oyununa taşıdı.

Bilgisayar uzmanı bir grup, yaptığı yamayla, Türk askerini dünyaca ünlü strateji oyununa taşıdı. Oyunun takipçileri artık bordo bereliler, komandolar ve Jandarma Özel Harekat ile operasyona çıkıyor.

BİZİM ORDUMUZ NİYE YOK..

"Bizim ordumuz niye bu oyunda yok?" diye soran Turkish Mod Team adlı grup, yaptıkları yamayla yerli oyun severlerin beklentisini karşıladı.

Amaçlarıyla ilgili bilgi veren Turkish Mod Team üyesi Mehmet Tozlu, "Herkes çeşitli platformlarda kendi ordusunu yansıtıyordu. Bizim de amacımız Türk ordusunu yansıtmaktı. Bunun için arkadaşlarla bir araya gelip bu modu geliştirmeye karar verdik. Türk ordusuna ait ne varsa buraya birebir yansıtmaya çalıştık" dedi.

İlk sürüm iki yıllık yoğun çalışmanın ardından oyun tutkunlarının beğenesine sunuldu.

Mehmet Tozlu, bu konuda, "Bunun referans toplama aşamaları, görseller, fotoshop, oyunun aktarım modelleme programı. Bunu arkadaşlarla kendi aramızda bir iş bölümü ile bu noktaya getirdik" diye konuştu.

AMAÇ TSK'YI GERÇEĞE YAKIN AKTARMAK

Amaçları Türk Silahlı Kuvvetlerini en gerçekçi şekilde aktarabilmek.

Grubun üyesi Nuri Gökhan Alp bu çabalarıyla ilgili olarak, "Bazı arkadaşlarımız modelleri tasarlarken ben de bu tasarlanan modelleri son Arma 2'nin standartlarını yapıp oyuna aktarım işlemine bulunuyorum. Günlerce, aylarca uğraştığımız şeyler oluyor. Elimizden geldiğince en gerçekçi şekilde oyuna aktarmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

TAMAMEN AMATÖRCE BİR OLAY

Amatör ruhla yola çıkan grubun hedefi oyunu daha da geliştirmek.

Turkish Mod Team üyesi Tozlu, hedefleriyle ilgili şunları söyledi:

"Oyun severlerin bu konuda bayağı bir ilgisi var. Ama bizim yaptığımız tamamen amatörce bir olay. Bizi de aşan olaylar var. Maddi boyutu bizi çok aşıyor. Gelecekteki hedefimiz yine bu işi sürdüreceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerini elimizden geldiğince temsil etmeye çalışacağız."

Turkish Mod Team üyeleri oyunun gördüğü ilgiden memnun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler