Trabzon’da kaç tane cep telefonu var

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Türkiye’ye yasal yollar ile giren cep telefonu sayısının 225 milyon olduğu tespit edildi. 3 GSM firmasının verilerine göre yapılan bu araştırmada Türkiye’de cep telefonu kullanma yaşının ise 13 olduğu tespit edild

Trabzon’da kaç tane cep telefonu var

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Türkiye’ye yasal yollar ile giren cep telefonu sayısının 225 milyon olduğu tespit edildi. 3 GSM firmasının verilerine göre yapılan bu araştırmada Türkiye’de cep telefonu kullanma yaşının ise 13 olduğu tespit edildi. Türkiye’de en fazla cep telefonu kullanan bölge sıralamasında ise Karadeniz bölgesi üçüncü sıradayken Karadeniz’de en fazla cep telefonu kullanan illeri ise Samsun ve Trabzon olduğu ifade edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

Nüfus 700 bin telefon bir milyon

Doğu Karadeniz illeri arasında cep telefonu kullanma sayısı verilere göre sıralandığında Trabzon’da bir milyona yakın cep telefonunu bulunduğu fakat bu telefonların 400 binin kullanıldığı tespit edildi. 600 bine yakın cep telefonunu ise hurdalıklarda yada çöpte olduğu belirlendi.  Doğu Karadeniz ilinde Trabzon’u takip eden ise Giresun oldu.  Giresun’da toplam Cep telefon sayısı 600 binin üzerinde olurken Rize 400 bin Artvin 250 bin Gümüşhane ve Bayburt 150 bin civarında verilere yansıdı.

Evlerde hurda telefonlar var.

Doğu Karadeniz’in genelinde iki buçuk milyon üzerinde bulunan cep telefonları GSM firmaları için iştah açan bir Pazar olurken aynı bölgede cep telefonu hattı sahiplerine bakıldığı zaman Karadeniz’de bulunan evlerin cep telefonu mezarlığı olduğunu gözden kaçmıyor. Doğu Karadeniz’de iki buçuk milyon cep telefonuna karşı bir milyon 200 bin hat sahibi olduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmada yurdumuza kaçak yollar ile sokulan telefonlar verilere yansımadığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji