Tofaş'tan 2 yeni model!

Tofaş CEO'su Kamil Başaran, şirketin otomobil tarihine geçecek yepyeni 2 model üzerinde çalıştığını söyledi. Başaran, otomotiv sektöründe hızla gelişen teknolojiye paralel olarak araçların ömrünün giderek azaldığını belirterek, "Yepyeni bir aracı piyasaya

Tofaş'tan 2 yeni model!

Tofaş CEO'su Kamil Başaran, şirketin otomobil tarihine geçecek yepyeni 2 model üzerinde çalıştığını söyledi. Başaran, otomotiv sektöründe hızla gelişen teknolojiye paralel olarak araçların ömrünün giderek azaldığını belirterek, "Yepyeni bir aracı piyasaya sürüyorsunuz, arkasından maksimum 4 sene içinde yüzünü değiştiriyorsunuz, teknolojik olarak güncelliyorsunuz. Daha sonra o aracın yenisini çıkartıyorsunuz. Bir aracın yaklaşık 8 senelik bir ürün ömrü söz konusu" dedi.

Müşterilerin ihtiyaçları ve pazarın gelecekte alacağı pozisyona göre 2 yeni model üzerinde çalışıldığını dile getiren Başaran, "Otomotiv tarihine geçeçek yepyeni 2 model üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de otomotiv konjonktürü kapsamında bugüne kadar alışılagelen şekildeki model lansmanları değil bunlar. Bu bir Doblo gibi kendi başına başarı hikayesi yaratmak üzere yola çıkacak araçlar. Bu ülkenin fikri ve sınai haklarını elinde tutacak araçlar" diye konuştu.

'PAZAR PERFORMANSI BİTTİ'
Türkiye, Amerika ve Avrupa'daki müşterilerin beğenisinden yola çıkarak önümüzdeki dönem için pazar performanslarını tanımladıklarını anlatan Başaran, pazar performası için de hem hafif ticari araç hem de binek segmentinde ne yapacaklarını belirlediklerini bildirdi. Başaran, "Bunun ilk örneği olarak hafif ticari araçta Fiat Doblo projesi kendini gösterdi zaten. Doblo'yu hem içerideki müşterilerimiz hem de 80 ülkeye ihraç ettiğimiz pazarlardaki ihtiyaçlara göre yeniden tanımladık. Çok daha fazla müşterinin beğenisini kazanacak boyuta getirdik diye düşünüyorum" dedi.

Bursa'dan çıkacak Doblo'ların 2014 sonundan itibaren Amerika'ya ihraç edilmeye başlanacağına dikkati çeken Başaran, söz konusu projenin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Başaran, şöyle devam etti:

"Doblo Amerika projesi kapsamında, 2014-2021 yıllarında yaklaşık 175 bin aracın ihraç edilmesi öngörülüyor. Çok sevinerek söylüyorum ki Kuzey Amerika'daki pazarın büyümesi dolayısıyla ihracatımızı iki katına çıkartabileceğiz. Doblo projesinin ömrü, ilk aşamada 2018'den 2021'e kadar uzatılmış olacak. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacağız."

Hafif ticari araçlarda Fiat Doblo ve Minicargo'nun segmentlerinde en iyi satan araçlar olduğunu ifade eden Başaran, "Önümüzdeki dönem Doblo gibi Minicargo da gözden geçirilecek ve müşteri beğenisine göre yapılacak modifikasyonlardan sonra pazara sunulacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji