Telefonunuz bir saniyede şarj olacak

 ABD’li bilim insanları, bir saniyeden daha bir sürede şarj olabilen birkaç milimetre büyüklüğünde mikro-batarya üretti.  Illinois Üniversitesi araştırmacıları, sadece birkaç milimetre genişliğinde ürettikleri lityum iyon bataryalarla, elektronik cihazlar

Telefonunuz bir saniyede şarj olacak

 

ABD’li bilim insanları, bir saniyeden daha bir sürede şarj olabilen birkaç milimetre büyüklüğünde mikro-batarya üretti.
 
 
Illinois Üniversitesi araştırmacıları, sadece birkaç milimetre genişliğinde ürettikleri lityum iyon bataryalarla, elektronik cihazların enerji tüketiminde çığır açmayı planlıyor.
 
AKILLI TELEFON BATARYALARINI BİR SANİYEDE ŞARJ EDECEK 
 
Mekanik bilimi ve mühendisliği alanında Profesör olan William P. King başını çektiği araştırma ekibi, geliştirdikleri teknolojiyle akıllı telefon bataryalarını, hatta araba akülerini bile bir saniyeden kısa sürede şarj edebileceklerini belirtti.
 
MEVCUT BATARYALARDAN BİN KAT DAHA HIZLI ŞARJ OLUYOR 
 
Çapı bir santimetreden daha küçük olan mikro-bataryalar, yeniden şarj edilebildikleri gibi, mevcut tüm bataryalardan 1000 kat daha hızlı şarj oluyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji