Telefonlarda olan o buton kalkacak

Akıllı telefonların popüler yazılımı Android işletim sistemini bugün pek çok ünlü cep telefonu markası telefonlarında kullanıyor. Birçok cihazda gördüğümüz ve menü ayarlarına ulaşmamızı sağlayan menü tuşu yeni nesil Android cihazlarda yer almayacak.Androi

Telefonlarda olan o buton kalkacak

Akıllı telefonların popüler yazılımı Android işletim sistemini bugün pek çok ünlü cep telefonu markası telefonlarında kullanıyor. Birçok cihazda gördüğümüz ve menü ayarlarına ulaşmamızı sağlayan menü tuşu yeni nesil Android cihazlarda yer almayacak.

Android üzerinde çalışan mühendis Adam Powell konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada bir sonraki Android telefonlarda menü butonunun yer almayacağını belirtti. Peki bu tuşun kaldırılmasının arkasında ne yatıyor?

Aslında Nokia ve bazı telefon üreticilerinin telefonlarında yaptığı sadeleştirme Android cihazlara da ilham olmuşa benziyor. Ancak Google’ın asıl niyeti menü tuşunu tamamen kaldırmaktan ziyade Samsung gibi dev üreticileri bu tuşu kullandırmaktan vazgeçirmekten başka bir şey değil. Böylelikle Google’ın servisleri ve çoklu görev yöneticisini açmak isteyen kullanıcılar farklı butonlarla uğraşmak durumunda kalmayacak ve maliyeti artıran butonlar yerine telefona gömülü bir menü butonu tercih edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji