'Telefon çekmiyor' tarih oluyor

Türkiye’de cep telefonu operatörlerinin kapsama alanında olmayan nüfusu 500’ün altındaki 2 bin 128 yerleşim yeri için müjdeli haber geldi.GSM teknolojisinden mahrum kalan bu bölgelerin kapsama altına alınması amacıyla, kurulacak altyapı için 28 Aralık’ta

'Telefon çekmiyor' tarih oluyor

Türkiye’de cep telefonu operatörlerinin kapsama alanında olmayan nüfusu 500’ün altındaki 2 bin 128 yerleşim yeri için müjdeli haber geldi.

GSM teknolojisinden mahrum kalan bu bölgelerin kapsama altına alınması amacıyla, kurulacak altyapı için 28 Aralık’ta teklifler alınacak. Altyapı bedeli, Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanacak olan ihaleyi kazanan cep telefonu (GSM) operatörü, kuracağı altyapının diğer GSM operatörleri ve aboneleri tarafından kullanılmasına da izin verecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haberleşme Genel Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ortak çalışması sonucunda hiçbir GSM operatörünün çekmediği yerleşim yerlerinin tespit edildiğini belirterek, söz konusu yerleşim yerlerinin çoğunlukla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunduğunu söyledi.

İhmal edemeyiz

Bilgiye erişim ve iletişimin herkesin en doğal hakkı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Bir tek insanımız bile yaşıyor olsa oraya erişimi ve ulaşımı sağlamak en temel görevimiz. Artık vatandaşlar köyünden, yaşadığı yerden, internete girip veya telefonla uçak bileti rezervasyonu yapabilecek veya satın alabilecek. Böylece insanlar zaman kaybetmeden, işlerini aksatmadan, teknolojinin imkanlarından faydalanmış olacaklar” dedi. İhale komisyonunun yapacağı değerlendirme sonucunda en ekonomik fiyatı veren operatör ya da firma ile sözleşme imzalanacağını anlatan Yıldırım, “Altyapı çalışmaları 3 yıl içinde tamamlanacak. Kurulum masraflarını biz ödeyeceğiz. Nüfus düşük olduğu için maliyet yüksek, gelir düşük olacak. Bir süreden sonra dışardan gelen trafik daha çok olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji