Taklit ürüne hapis!

Hükümet, sınai mülkiyet hakları konusunda önemli bir değişikliğe imza atıyor. Türkiye'de hemen her köşede satılan taklit ürünler için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası geliyor. Patent ve tasarım ihlallerinde de 1 milyon TL'lik para cezası verilecek. Ceza

Taklit ürüne hapis!


Hükümet, sınai mülkiyet hakları konusunda önemli bir değişikliğe imza atıyor. Türkiye'de hemen her köşede satılan taklit ürünler için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası geliyor. Patent ve tasarım ihlallerinde de 1 milyon TL'lik para cezası verilecek. Cezaların ödenmemesi durumunda ihlallerde bulunanları hapis cezası bekliyor. Yeni düzenlemeyle, konusu itibariyle suça teşvik eden, ırkçılık, küfür içeren veya terör örgütlerini simgeleyen semboller gibi kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı tasarımlar da re'sen reddedilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı'na ilişkin bir grup gazeteciye bilgi verdi. Ergün, sınai mülkiyet haklarının, dünyada rekabetin en önemli argümanlarından biri haline geldiğini belirterek, "Apple ve Samsung gibi dünyanın en büyük bilişim firmaları arasında son dönemde yaşanan patent savaşları bu rekabeti gözler önüne seriyor" dedi.
Ergün, tasarıya yönelik şu bilgileri verdi: "Hızlı patent alınması için başlatılan ancak yargı süreçlerinde sorunlar ortaya çıkaran "İncelemesiz Patent Sistemi" kalkacak. Patent başvurularında tescil sonrası itiraz edilebilecek. Yeni olmadığı anlaşılan tasarım başvuruları re'sen reddedilecek. Konusu itibariyle suça teşvik eden, ırkçılık, küfür içeren veya terör örgütlerini simgeleyen semboller gibi kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı tasarımlar re'sen reddedilecek. Tasarımlarda itiraz ücreti kaldırılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler