Tablette büyük kapışma

Apple ve Nokia’nın tablette amiral gemileri iPad Air ve Lumia 2520 büyük hedeflerle pazara çıktı. Yeni nesil iki cihazda temel özellikler ortak olsa da sistematik pek çok noktada birbirlerine karşı üstünlükleri var.Apple ve Nokia'nın aynı gün tanıtımını y

Tablette büyük kapışma

Apple ve Nokia’nın tablette amiral gemileri iPad Air ve Lumia 2520 büyük hedeflerle pazara çıktı. Yeni nesil iki cihazda temel özellikler ortak olsa da sistematik pek çok noktada birbirlerine karşı üstünlükleri var.

Apple ve Nokia'nın aynı gün tanıtımını yaptığı ve ilk stokları tükenmeye başlayan tabletleri iPad Air ve Lumia 2520 birbirine yakın ekran büyüklükleri, bellek güçleri ve sensörleriyle tüketiciyi tercih konusunda yormaya başladı.

İKİSİ DE İDDALI

146 gram daha hafif olan iPad Air aynı zamanda IPC LCD LED arka aydınlatmayla öne çıkıyor. Lumia 2520 ise iPad'in 5 megapikseline karşı 6.7 megapikseliyle bir adım önde yer alıyor. Lumia ayrıca iPad'in 2 çekirdeğine karşı 4 çekirdekli olarak tüketicilerin karşısına çıkıyor.

iOS 7'NİN MİMARI APPLE'DAN AYRILDI

Apple yazılım alanında çok önemli bir ismi kaybetti. Şirketin iOS iPhone, iPad ve iPod Touch biriminin kıdemli başkan yardımcısı Henri Lamiraux'un görevinden ayrıldığı belirtildi. 9to5mac.com sitesinin verdiği bilgiye göre, Lamiraux 20 yıldan uzun bir süredir Apple'da çalışıyordu.

Teknoloji devinde büyük şaşkınlığa neden olan gelişmenin, Lamiraux'un emekliye ayrılma kararıyla geldiği belirtildi. Haberde, Apple'ın üst düzey Fransız yöneticisi Lamiraux'un iki hafta önce ayrılma kararı aldığı ve iOS 7 işletim sisteminin şirketteki en son çalışması olacağını belirttiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji