Soyuz UUİ yolunda

 Astronotların UUİ'ye yolculukları iki gün sürecek.  Sefer, yolculuk sırasında Soyuz'a pilotluk yapan, Rusya'nın en deneyimli kozmonotlarından Yuri Malençenko'nun uzaya 5. yolculuğu olacak. Uzaya ikinci kez çıkan 46 yaşındaki Amerikalı kadın astronot Suni

Soyuz UUİ yolunda

 

Astronotların UUİ'ye yolculukları iki gün sürecek. 

 

Sefer, yolculuk sırasında Soyuz'a pilotluk yapan, Rusya'nın en deneyimli kozmonotlarından Yuri Malençenko'nun uzaya 5. yolculuğu olacak.

 

Uzaya ikinci kez çıkan 46 yaşındaki Amerikalı kadın astronot Sunita Williams da 2006-2007 yıllarında UUİ'de 195 gün geçirmişti. Williams, böylece uzayda en uzun süre kalan kadın astronot olmuştu.

 

UUİ'de Mayıs ortasından bu yana Rus astronotlar Gennady Padalka ve Sergey Revin ile Amerikalı astronot Joseph Acaba görev yapıyor. 

 

Bugünkü sefer, Soğuk Savaş düşmanları Rusya ve ABD arasında bilimsel işbirliğine örnek teşkil eden ve dönüm noktası olarak görülen Apollo-Soyuz misyonunun 37. yıl dönümüne denk geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji