Sony öyle bir şey yaptı ki...

Uzun yıllardır yeni bir depolama ürünü üzerinde çalışma yapan Sony, 185 terabayt veri depolayabilen manyetik kaset geliştirdi.90’lı yıllarda hayatımıza giren ve uzun yıllar dijital verileri depolamak için kullanılan kasetler önümüzdeki yıllarda tekrar ünl

Sony öyle bir şey yaptı ki...

Uzun yıllardır yeni bir depolama ürünü üzerinde çalışma yapan Sony, 185 terabayt veri depolayabilen manyetik kaset geliştirdi.

90’lı yıllarda hayatımıza giren ve uzun yıllar dijital verileri depolamak için kullanılan kasetler önümüzdeki yıllarda tekrar ünleneceğe benziyor. Sony’nin yeni ürettiği bu manyetik kaset günümüzde kullanılan birçok depolama ürününün kat ve kat üstünde özelliklere sahip. Mevcut kasetlerden 74 kat fazla depolama özelliğine sahip yeni manyetik kaset ayrıca Blu-ray’den 3 bin 700 kat daha fazla veri depolama özelliğine sahip. Mevcut özellikleriyle en yüksek dijital kayıt depolama özelliğine sahip olan manyetik kasetin ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz netlik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji