SMS dönemi sona mı eriyor?

Facebook'un WhatsApp'i satın alması, bugüne kadar şirketin yaptığı en büyük satın alma.Bu rakam şirketin daha önce Instagram'ı satın alırken ödediği 1 milyar dolarların da oldukça üzerinde gerçeklemiyor. Yani, Mark Zuckerberg'in mobil mesaj sektöründe en

SMS dönemi sona mı eriyor?

Facebook'un WhatsApp'i satın alması, bugüne kadar şirketin yaptığı en büyük satın alma.

Bu rakam şirketin daha önce Instagram'ı satın alırken ödediği 1 milyar dolarların da oldukça üzerinde gerçeklemiyor. Yani, Mark Zuckerberg'in mobil mesaj sektöründe en büyük oyuncu olmak konusunda oldukça istekli.
 
Geçtiğimiz yıl, uluslararası danışmanlık firması Deloitte, bu sene cep telefonlarında kullanılan anlık ileti servislerinin (MIM), gönderilen metin iletisi (SMS) rakamını ikiye katlayacağını öngörmüştü.

Deloitte,2014'de günlük 21 milyar SMS'e kârı, 50 milyar MIM kullanılmasını bekliyor. Öte yandan, geçtiğimiz senenin SMS için dönüm noktası olduğu Ÿİngiltere'de, 2014'de yıllık 300 milyar anlık mesaj ve 140 milyar SMS gönderilmesi bekleniyor. Ülkede geçen sene ilk defa atılan MIM sayısı SMS sayısını geçmişti.
 
ABD Sermaye Piyasası Kurumu verilerine göre, 450 milyon aylık WhatsApp kullanıcısının yüzde 70'i günlük olarak aktif kullanımda bulunuyor ve uygulamayı her gün 1 milyon kişi indiriyor.
 
Mobil operatör Alekstra başkan yardımcısı Tero Kuittinen SMS hacmindeki büyük dünüşün Hollanda ve İspanya'da iki yıl önce başladığını ifade ediyor. Mobil analist firması Asymco, İspanya'da 2008'in son çeyreğinde 450 milyon euro civarında olan SMS gelirinin, 2012'nin 3. çeyreğinde yüzde 60 düşerek 171 milyon euro olarak gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler