Siber hırsızlık öyle bir boyuta ulaştı ki

Rus IB grup şirketi stratejik gelişim merkezi başkanı Nikita Kislitsin, Rusya genelinde siber suçlar nedeni ile oluşan zararın 1,9 milyar doları bulduğunu açıkladı. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kislitsin’e göre bu rakam geçen yıldan y

Siber hırsızlık öyle bir boyuta ulaştı ki

Rus IB grup şirketi stratejik gelişim merkezi başkanı Nikita Kislitsin, Rusya genelinde siber suçlar nedeni ile oluşan zararın 1,9 milyar doları bulduğunu açıkladı. Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kislitsin’e göre bu rakam geçen yıldan yüzde 6 daha düşük. Düşüşte uzaktan bankacılık sistemlerinin daha güvenli hale gelmesi etkili oldu.

Hükümetin siber gruplara karşı aldığı önlemlerin de düşüşte etkili olduğunu kaydeden Rus yetkili, bankaların siber grupların hilelerine karşı etkili önlemler almasının siber suçluların rahat bir şekilde hırsızlık yapmalarını önlediğini söyledi.

Siber suçlardaki en önemli payın yüzde 43,1 ile illegal para transferleri olduğuna değinen Kislitsin, “Geçtiğimiz yıl özel banka hesaplarından ortalama olarak 75 bin ruble (2300 dolar), tüzel banka hesaplarından da 1,6 milyar ruble (48 milyon dolar) çalındı.” şeklinde konuştu.

IB Grup uzmanına göre geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen araştırmalarda 12 organize suç grubu tespit edildi. Bu grupların çok sayıda hırsızlık girişimine rağmen, her bir grup bir gün içinde ortalama 4 tane transfer gerçekleştirmeyi başardı.

Şirket tarafından önceki dönemde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Rus hackerlar 2011 yılında dünya üzerinde 4 milyar dolarlık siber suç gerçekleştirdi. O dönemde dünya üzerindeki toplam siber suç oranı ise 12,5 milyar dolardı. Son verilere göre, siber suçtan yakalananların oranında ise sürekli bir artış yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji