Samsung'dan şok karar!

Apple ve Samsung arasında milyar dolarlık 'patent' davaları devam ediyor. Bu davalarda kimi zaman şirketlerin hazine değerinde çok gizli bilgileri davalarda delil kullanılmak üzere açığa çıktığı oluyor. Örneğin Apple, bu hafta Samsung hakkında Galaxy tabl

Samsung'dan şok karar!

Apple ve Samsung arasında milyar dolarlık 'patent' davaları devam ediyor. Bu davalarda kimi zaman şirketlerin hazine değerinde çok gizli bilgileri davalarda delil kullanılmak üzere açığa çıktığı oluyor. Örneğin Apple, bu hafta Samsung hakkında Galaxy tablet satışlarının geçtiğimiz yıllara göre çok düşük seyrettiği ile ilgili bir belge ortaya çıkardı. Apple'a yakın yazarlardan Daniel Eran Dilger, 2011 ve 2012'deki davalarda ortaya çıkmış Samsung belgelerini bir araya getirdi. Buna göre Samsung'un akıllı telefon ve tablet pazarındaki hamleleri son bir kaç yıldır özellikle Galaxy ürünleriyle beraber önlenemez yükselişi altında yatan gerçekler gözler önüne serildi.

BAŞARININ ANAHTARI APPLE'I KÖRELTMEK!

Samsung hakkında ortaya dökülen belgelere göre Samsung'un en büyük odak noktası, Apple'ın hızlı büyümesini yavaşlatmak. Apple, yıllık satışını yılda 10 milyon ürüne yükseltince, Samsung kurmayları, gelecekteki başarı Apple'ı köreltmekten geçiyor" şeklinde bir karar almış. Geçtiğimiz yıl bunu başardılar çünkü Samsung, akıllı telefon satışınsa 2013 yılıdna Apple'ı geçmeyi başarmıştı.

Başka bir belgeye de, Apple'a karşı verilen savaşta, Samsung'un yalnız olduğunu, Android kullanan HTC diğer markaların bile müttefik olarak görülmediği belirtiliyor.

ANDROID'İ TERKEDECEK

Son olarak en sansasyon yaratacak belge Güney koreli teknoloji devinin Android'den kurtulmak istediği ile ilgili olanı. Belgeye göre, Samsung, akıllı telefon ve tablet sektöründeki önlenemez yükselişini Android işletim sistemine borçlu olduğunu kabul ediyor fakat imkanını bulduğu anda Android'i bırakmak ve kendi geliştireceği işletim sistemini kullanmak istiyor. Bu plan ne zaman yürürlüğe girer bilinmez ama Samsung'un bazı yeni ürünlerinin prototiplerinde açık kaynaklı Tizen platformu kullandığı biliniyor. Geliştirmeyi planladığı kendi işletim sistemi ile Samsung, Google ve Apple'a rakip olacak mı bunu zaman gösterecek!  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler