Piranha IQ Plus incelemesi

Özellikleriyle dünya devlerini adeta kıskandıran Piranha IQ PLUS, 2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemciye ve 2 GB’lık RAM’e sahip. Android 4.4.2 KitKatişletim sistemi kullanan cihaz 16 GB dâhili depolama alanı sunuyor. IQ Plus’un micro SD kart desteğ

Piranha IQ Plus incelemesi

Özellikleriyle dünya devlerini adeta kıskandıran Piranha IQ PLUS, 2 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemciye ve 2 GB’lık RAM’e sahip. Android 4.4.2 KitKatişletim sistemi kullanan cihaz 16 GB dâhili depolama alanı sunuyor. IQ Plus’un micro SD kart desteği ile hafızasını yükseltmek mümkün. HSDPA+ 42 Mbps hızında 3G+ internet bağlantısına sahip olan cihaz ayrıca parmak izi okuyucusuyla kullanıcıya adeta sürpriz yapıyor.

PERFORMANS
8 çekirdekli bir işlemciden güç olan IQ Plus, AnTuTu testinden 33300 puan alarak LG G3’ün hemen altında yer alıyor. Piranha IQ Plus LG G3’ü RAM işlemi, RAM hızı ve 2D grafik performansında ise geride bırakıyor. Hatta AnTuTu karşılaştırmasında 2D grafikte Samsung’un üst seviye telefonu Galaxy Note 4’le kafa kafaya puan alıyor.

kosca_1427222217_0702.png

KUTU İÇERİĞİ

Fiyat/Performans odaklı telefon üreten bir olan Piranha’nın IQ PLUS modelinin kutu içeriğinde şarj adaptörü kulaklık gibi bileşenlerin yanında ekran koruyucu filmde yer alıyor. Piranha ıQ Plus’un kutu içeriğinde bulunan kulaklık ortalamanın üzerine diyebiliriz. Tasarım, dolaşmayan kablo kullanımı ve ses kalitesi oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

w0byl_1427222308_249.jpg

EKRAN VE TASARIM
5.5 inç IPS ekrana Sahip Piranha IQ Plus 720P çözünürlüğe sahip. Tasarım olarak oldukça kaliteli çizgilere sahip olan Piranha IQ Plus alt tarafta konumlandırılan kapasitif tuşlar sayesinde 5.5 inç’lik ekranın tamamını kullanmaya imkan tanıyor. Büyük ekranlı bir model olmasına karşın ele oturuşu başarılı olan Piranha IQ Plus’da ses tuşları ve güç butonu sağ tarafa konumlandırılmış durumda. Ancak güç butonunu kullanmak yerine ekrana ekrana çift tıklayarak da kilit ekranını açabilirsiniz.

dp82p_1427222427_205.jpg

Cihazın üst kısmında 3.5mm kulaklık girişi ve IrDa LED konumlandırılmış durumda. Bu verici sayesinde evinizdeki bir çok cihazı kumanda etmek mümkün. Ön yüklü olarak gelen uygulamada bir çok model ön tanımlı olarak bulunmakta.

Cihazın sol tarafında hiç bir buton bulunmuyor. Alt tarafta şarj girişi ve mikrofon konumlandırılmış durumda. Arka tarafa baktığımızda ise  13 MP’lik arka kamera çift LED’li flaş, parmak izi okuyucu ve IQ Plus logosu  yer alıyor. Alt tarafta ise hoparlör yer verilmiş durumda.

tohsd_1427237858_3622.jpg

Gün ışığında Arka kamera testi

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Cihazda çift led flaşlı 13 MP’lik Auto Focus özelliğine sahip Sony Exmor R sensörlü bir kameraya yer alıyor Bu kamera 2.0 diyafram açıklığına sahip ve 30fps’de 1080P video kayıt yapabiliyor.

22b2f_1427237866_6932.jpg

Gün ışığı Ön kamere testi

PARMAK İZİ OKUYUCU

Düşük fiyatlı akıllı telefonlarda görmeye alışık olmadığımız parmak izi sensörü Piranha IQ PLUS’ta dikkat çeken özelliklerden bir tanesi. Arka tarafta yer alan parmak izi sensörü sayesinde kilit ekranını açabilir ya da başkalarının ulaşmasını istemediğiniz uygulamaları koruma altına alabilirsiniz. Ancak parmak izi okuyucunun çok iyi bir performanssergilediğini söylemek oldukça zor. Parmak izinizi okutmak bazen birçok kez deneme yapmanız gerekmekte ve kimi zaman cihazdan donmalara neden olabilir. Bu hatalar yeni bir yazılım güncellemesi ile rahatça ortadan kalkabilir.

SES KALİTESİ
Cihazın arka tarafın yer verilen mono hoparlör oldukça yüksek ses kalitesi ile müzik dinleme ve video izleme esnasında tatmin edici sonuçlar veriyor.

gvmiq_1427222659_2212.jpg

BATARYA PERFORMANSI
2800 mAh Li-ion çıkarılabilir bir bataryaya sahip olan Piranha IQ PLUS bir günü rahatçageçirmenize olanak sağlıyor.

YAZILIM

Android 4.4.2 KikKat sürümü ile gelen Piranha IQ PLUS’da yazılım konusunda bir çok eksiklik bulunuyor. Menüler tamamen Türkçeleştirilmemiş olması büyük eksiklik denebilir. Ayrıca gereksiz olarak birçok ön yüklü reklam içeren uygulamanın gelmesi ve bunların kaldırılamaması olumsuz kullanıcı görüşünün yanında performansı da etkiliyor.

PİRANHA IQ PLUS FİYAT
Fiyat/Performans odaklı bir akıllı telefon olan Piranha IQ Plus 699 TL’lik fiyat etiketine sahip.

PİRANHA IQ PLUS’UN TEKNİK ÖZELLİK TABLOSU

ejn6o_1427222582_6299.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji