Parmak iziyle alışveriş dönemi başlıyor

PayPal ve Samsung, Galaxy S5 kullanıcılarının, PayPal kabul eden tüm markalara yalnızca parmak izleriyle giriş ve alışveriş yapabileceklerini sağlayacak işbirliğini duyurdu.Bu yeni güvenli biyometrik özellik, Galaxy S5 kullanıcılarının artık milyonlarca P

Parmak iziyle alışveriş dönemi başlıyor

PayPal ve Samsung, Galaxy S5 kullanıcılarının, PayPal kabul eden tüm markalara yalnızca parmak izleriyle giriş ve alışveriş yapabileceklerini sağlayacak işbirliğini duyurdu.

Bu yeni güvenli biyometrik özellik, Galaxy S5 kullanıcılarının artık milyonlarca PayPal satıcısına ait şifre veya giriş detaylarını hatırlamak zorunda olmayacağı anlamına geliyor. PayPal, Samsung’un mobil parmak izi tanıma teknolojisini destekleyen ilk küresel ödeme şirketi olacak.

150’den fazla ülkede faaliyet gösteren Samsung, dünyanın en çok güvenilen telefon üreticilerinden biri. Lansmanı Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) yapılan yeni, beşinci nesil Samsung Galaxy S5’te geleneksel giriş bilgileri ve şifre yerine parmak izi tanıma teknolojisinin kullanılması, tüketicilerin PayPal kabul eden milyonlarca markayla daha da güvenli, kusursuz bir mobil ve mağaza alışverişi deneyimi yaşamasını sağlıyor.

Buluttaki güvenli cüzdan

PayPal, bulutta güvenli bir cüzdan sunuyor ve kişisel bilgileri cihazda tutmuyor. Müşteriler, yeni Galaxy S5 üzerinden PayPal ile ödeme yapmak için parmak izlerini kullanabilecek çünkü cihazda bulunan FIDO Ready™ (FIDO’ya Hazır) yazılım, cihazdaki parmak izi sensörüyle PayPal’ın bulut hizmeti arasında güvenli bir iletişim sağlıyor. Cihazın PayPal ile paylaştığı tek bilgi, PayPal’ın kendi sunucularında herhangi bir biyometrik bilgiyi depolamak zorunda kalmadan, müşterinin kimliğini doğrulamasına imkân tanıyan benzersiz bir şifreli anahtar.

PayPal’ın Samsung Galaxy S5 modeline yönelik parmak izi tanıma özelliği, Nisan ayından itibaren Avustralya, Brezilya, Hong Kong, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD dahil dünya çapında 26 ülkede kullanıma sunulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji