Ölümüne atladı!

 İstanbul Ataşehir'deki 4 katlı binanın en üst katında sabah saat 8.00 sıralarında yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü ve alevler tüm evi sardı. Anne Fatma Kocaklı(37), 12 yaşındaki kızı Müşerref'le bir odaya kaçtı. Evde

Ölümüne atladı!

 

İstanbul Ataşehir'deki 4 katlı binanın en üst katında sabah saat 8.00 sıralarında yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü ve alevler tüm evi sardı. Anne Fatma Kocaklı(37), 12 yaşındaki kızı Müşerref'le bir odaya kaçtı. Evde bulunan Satı Koçaklı, Dilber Demir, Ahmet Demir ve Bekir Demir ise başka bir odada mahsur kaldı. Alevleri gören çevre sakinleri itfaiye ile polisi aradı.
 
 
ÖNCE KIZI ATLADI
 
Alevler hızla yayılınca anne-kız pencereye çıktı. Ateşin sıcağı ve yoğun dumana daha fazla dayanamayan anne-kız paniğe kapıldı. Önce Müşerref, komşuların gözleri önünde kendisini pencereden boşluğa bıraktı. Beton zemine çakılarak ağır yaralandı.
 
PENCEREDE ASILI KALDI
 
Ardından anne, önce bir bacağını pencereden sarkıttı, sonra iki eliyle pervaza tutunarak kendisini binanın dışına sarkıttı. Bir süre asılı kalan anne, son dakikaya kadar itfaiyenin gelmesini bekledi. Bu arada binanın önünde toplanan komşular battaniye açtı. Dakikalar geçmesine rağmen itfaiye bir türlü gelmedi. Gücü tükenen kadın çaresiz ellerini bıraktı. Açılan battaniye hiçbir işe yaramadı. Kadın da beton zemine çakılarak ağır yaralandı.
 
Kızın beyin ölümü gerçekleşti
 
Özel bir hastaneye kaldırılan12 yaşındaki Müşerref tüm müdahallere rağmen durumu giderek ağırlaştı. Hastane yetkilileri beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı.
 
'Çocuğumu kendi ellerimle aşağı attım'
 
Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırlan Fatma Kocaklı'nın kalça ve bacaklarında kırık olduğu tespit edildi. İlk müdahalesi yapılan Fatma Kaymaz, "Ne olduğunu anlayamadık. Kahvaltı yapıyorduk. Çocuğumu rahatsız diye okula göndermemiştim. Uyandığında yangın çıktı. Çocuğumu kendi ellerimle aşağı attım. Bir anda duman ve alevler sarınca kendimizi atmak zorunda kaldık" diye konuştu. Anne Kaymaz, "Yavruma bir şey olursa ben ölürüm. Allah'ım yavrumun yardımcısı ol" diyerek gözyaşı döktü.
 
'İtfaiye geç kaldı'
Anne kız atladıktan sonra gelen itfaiye evdeki ikisi kadın 4 kişiyi kurtarıldı. Polis ve itfaiye ekipleri tamamen küle dönen eve girerek inceleme yaptı.Alevleri görüp eve doğru koştuklarını anlatan çevre satinleri ise itfaiye ekiplerinin geç gelmesine isyan etti.
 
AYNI BÖLGEDE İKİNCİ YANGIN
 
İtfaiye bu sefer yetişti
 
İlk yangının korkusu atlatılmadan aynı bölgede Küçükbakkalköy Bilim Sokak'ta 3 katlı apartmanın giriş katında 11.00 sıralarında çıkan yangında da faciadan dönüldü. Aziz-Nurcan Çakmak çiftine ait evin oturma odasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Tüm daireyi dumanlar kaplarken anne Nurcan Çakmak ile 8 yaşındaki engelli oğlu Furkan mahsur kaldı. Apartman sakinleri pencerelere çıkarak kurtarılmayı bekledi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, anne ile oğlunu kurtardı. Yangını evinin bahçesinde izleyen kalp hastası Şevkiye Şahin aşırı heyecandan kalp krizi geçirdi. Olay yerindeki sağlık görevlileri tarafından kalp masajı yapılarak hayata tutundurulan kadın hastaneye kaldırıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler