Nokia fena yakalandı!

 Nokia, Windows Phone 8′li yeni Lumia telefonlarını tanıtmasının hemen ardından yanıltıcı olması nedeniyle tartışma çıkaran videosu için özür diledi. Nokia, daha önce yayınladığı bir videoda Lumia 920′nin görsel dengeleme özelliğini (OIS) tanıtıyordu. Vid

Nokia fena yakalandı!

 

Nokia, Windows Phone 8′li yeni Lumia telefonlarını tanıtmasının hemen ardından yanıltıcı olması nedeniyle tartışma çıkaran videosu için özür diledi.

 

Nokia, daha önce yayınladığı bir videoda Lumia 920′nin görsel dengeleme özelliğini (OIS) tanıtıyordu. Videoda bu özellik açık ve kapalıyken çekilen görüntüler karşılaştırılıyordu ve fark oldukça barizdi: OIS bisiklet üzerinde giderken kullanılan kameranın titreşimini ortadan kaldırıyordu. Ancak internetteki dikkatli kullanıcıların gözünden kaçmayan bir detay, Nokia’nın reklamında küçük bir hile yaptığını ortaya çıkardı.

 

Videoda 00:27 sırasında arkada bulunan bir karavanın penceresi, videonun kadının bisiklet süren erkek arkadaşı tarafından değil, bir aracın açık kapısından DSLR veya başka bir kamerayla çekildiğini gösteriyor.

 

Nokia, yaptığı açıklamada videonun Lumia 920 ile çekilmediğini ve sadece OIS özelliğini tanıtmayı amaçladığını söyledi. Bunun kısa bir süre ardından Nokia’nın blog’unda şöyle bir özür yazısı yayınlandı: “Bunun sadece OIS’i temsil eden bir video olduğunu söylemeliydik. Bu video, Lumia 920 ile çekilmedi.” “Oluşturduğumuz kafa karışıklığı için özür dileriz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji