Nokia 10 bin işçi çıkaracak

 Eylül ayının sonunda 730 işçinin işine son verilecek. Gerekçe olarak Nokia'nın 2012 yılında yaptığı 930 milyon euro zarar gösterildi. Nokia, 2013 yılının sonunda kadar dünya genelinde 10 bin işçi çıkaracak. Ulm sendika başkanı Heiner Mosbacher "bu haberd

Nokia 10 bin işçi çıkaracak

 

Eylül ayının sonunda 730 işçinin işine son verilecek. Gerekçe olarak Nokia'nın 2012 yılında yaptığı 930 milyon euro zarar gösterildi.

 

Nokia, 2013 yılının sonunda kadar dünya genelinde 10 bin işçi çıkaracak. Ulm sendika başkanı Heiner Mosbacher "bu haberden dolayı şoke olduk, bize sanki bir yumruk vurulmuş gibi oldu.”

 

Nokia Ulm'da devamlı başarılı bir çizgi çizmiştir, hatta 2 sene önce 250 isçi daha firmaya alındı. İşyerimizin sağlam ve emin olduğunu düşünüyor, böyle bir şeyi hiç beklemiyorduk. Tesisin kapanmaması için sonuna kadar savaşacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji