Nepal'e bir yardım eli de Microsoft'tan geldi!

Pek çok diğer firmanın yanı sıra, yakından tanıdığımız dev teknoloji şirketleri de Nepal'e yardım eli uzatmış durumda. Bu şirketlerin arasına, son olarak Microsoft da dâhil oldu. Firma, ülkeye gönderdiği 1 milyon dolarlık yardımın yanı sıra, ülke dahilind

Nepal'e bir yardım eli de Microsoft'tan geldi!

Pek çok diğer firmanın yanı sıra, yakından tanıdığımız dev teknoloji şirketleri de Nepal'e yardım eli uzatmış durumda. Bu şirketlerin arasına, son olarak Microsoft da dâhil oldu. Firma, ülkeye gönderdiği 1 milyon dolarlık yardımın yanı sıra, ülke dahilindeki (ve Nepal'e/Nepal'den yapılan uluslararası) Skype görüşmelerini de bedava hâle getirdi. Atılan bir diğer adım da, firma çalışanlarının çeşitli bağışlar yapması konusunda teşvik edildiği firma içi programın Nepal için seferber edilmesi oldu.

Nepal'e yardım eli uzatan tek tanıdık firma Microsoft değil. T-Mobile ve Sprint, ilk günden Nepal'deki görüşmeleri bedava hâle getirirken Google, interaktif kişi bulma veritabanını Nepal için seferber etti. Facebook da, Nepal'deki kullanıcıların iyi olduklarını gösterebilecekleri "Safety Check" özelliğini kullanıma açışıyla dikkat çekmişti. Tüm bunlara rağmen, Katmandu'da da yoğun hasara neden olan 7.8 büyüklüğündeki depremin neden olduğu yıkım, yapılan açıklamalara göre tam anlamıyla bilinmiyor.

Bu bilinmezliğin en büyük nedeni, özellikle de kırsal kesimlerle iletişimin kopuk olması. Microsoft, yaptığı açıklamaya göre bu konuda da hükümet yetkilileri ve gelişmekte olan bölgelere IT hizmeti götüren NetHope'la birlikte çalışarak maddi ve teknik konularda da yardımcı oluyor. Umuyoruz bu adımlar, Nepal'in toparlanma sürecinde etkili olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji