Microsoft'tan büyük sürpriz!

Microsoft’un Windows 8 sonrasında Mac OS X ve iOS/Android mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi ücretsiz sürüm güncellemelerine yöneldiğini gördük. Böylece Blue kod adlı çalışmanın ürünü olan Windows 8.1 güncellemesi ücretsiz olarak sunuldu ve DirectX 1

Microsoft'tan büyük sürpriz!

Microsoft’un Windows 8 sonrasında Mac OS X ve iOS/Android mobil işletim sistemlerinde olduğu gibi ücretsiz sürüm güncellemelerine yöneldiğini gördük. Böylece Blue kod adlı çalışmanın ürünü olan Windows 8.1 güncellemesi ücretsiz olarak sunuldu ve DirectX 11.2 desteği gibi belirgin yenilikler eklendi. Aynı zamanda firmanın diğer yazılımları da Blue güncellemeleri aldı. Şimdi sırada bir sonraki adım olan Threshold güncellemeleri var.

2015 yılının bahar aylarında tamamlanması beklenen Threshold güncellemeleriyle ilgili bilgiler güvenilir kaynaklardan sızdı ama resmi olarak doğrulanmadı. Güncellemelere ne gibi yeniliklerin dahil olacağı şimdilik bilinmiyor ama o aşamadan sonra Windows, Windows RT, Windows Phone ve Xbox One işletim sistemleri daha sıkı biçimde kenetlenecek ve birbirine yakınlaşacak. Threshold adı firmanın Halo oyunundan geliyor.

Rapora göre Threshold güncellemesi platformlar arası uyumu ön plana çıkaracak. Microsoft’un yeni amacı temel platformlar arasındaki farkları ortadan kaldırmak. Zaten bazı Microsoft yöneticileri farklı tür ürün gruplarında çalışabilen evrensel bir Windows işletim sistemini arzu ettiklerini ifade etmeye başladılar. Windows RT ile Windows Phone’un birleşeceğine dair söylentiler geliyor. Windows 8.1 sonrası ilk güncelleme olan Windows Phone 8.1 içinse 2014 baharı bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji