Microsoft'tan "Bulut ofis"

Microsoft, internet üzerindeki uygulamalardan oluşan Office 365 adındaki yeni paketini bugün piyasaya sürüyor. Microsoft yeni paketiyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin dikkatini çekmeye çalışacak.Microsoft yeni paketiyle tahmin ettiği başarıyı elde ede

Microsoft'tan "Bulut ofis"

Microsoft, internet üzerindeki uygulamalardan oluşan Office 365 adındaki yeni paketini bugün piyasaya sürüyor. Microsoft yeni paketiyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin dikkatini çekmeye çalışacak.

Microsoft yeni paketiyle tahmin ettiği başarıyı elde ederse, şu an dünya çapında 1 milyar kullanıcısı olan Office uygulamaları için yeni bir büyüme dalgası yaratabilir.

Öte yandan, analistler Microsoft’un başarılı olabilmesi için Google’ın KOBİ’ler tarafından kullanılan 'bulut ofis' uygulamalarıyla baş etmesi gerektiğini ifade etti.

Office 365, eski paketlerde standart olarak bulunan Word, Outlook, Excel ve diğer uygulamaların yanı sıra, birçok kullanıcının bugüne kadar görmediği server sistem yazılımları içeriyor. Bu yazılımlar arasında mesajlaşma için Exchange, ortak çalışma için SharePoint ve konferans ile iletişim için Lync bulunuyor.

Bulut ofis sistemlerinin temel özelliği, ana yazılım bileşenlerinin ve dosyaların kullanıcı bilgisayarında değil, uzaktaki firma sunucularında tutulması ve böylece internete bağlı her hangi bir bilgisayardan bu dosyalar üzerinde işlem yapılabilmesi.

‘ŞİRKETLERE KATKIDA BULUNACAK’

Microsoft kullanıcıları, ayda 6 dolar vererek standart Office uygulamalarını internet üzerinden veya bilgisayarlarına yükleyerek kullanabilecek.

Öte yandan, 500 ve altında personeli olan firmalar teknolojisi, altyapısı ve yeni donanım maliyeti nedeniyle Microsoft’un server programlarını kullanmaya sıcak bakmıyor. Son olarak Microsoft’tan yapılan açıklamada, en başarılı Office server ürünü Exchange’in KOBİ’lerin sadece yüzde 30’u tarafından tercih edildiği ifade edildi.

Microsoft Office bölümü başkanı Kurt DelBene, Office 365’in şirketlere geçmişte elde edemedikleri başarıları yakalamalarında yardımcı olacağını umduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler