Korsan için yeni yaptırımlar geliyor

 Toplam 2200 sinema salonuna sahip Türkiye’de, 510 sinema salonunu işleten Mars Entertainment Group’un CEO’su Muzaffer Yıldırım, bundan sonra yapacakları yeni yatırımlarda Anadolu illerine yoğunlaşmak istiyor. Yıldırım, şirketi büyütürken aynı zamanda yer

Korsan için yeni yaptırımlar geliyor

 

Toplam 2200 sinema salonuna sahip Türkiye’de, 510 sinema salonunu işleten Mars Entertainment Group’un CEO’su Muzaffer Yıldırım, bundan sonra yapacakları yeni yatırımlarda Anadolu illerine yoğunlaşmak istiyor. Yıldırım, şirketi büyütürken aynı zamanda yerli film endüstrisini de desteklemeyi amaç edinmiş. Bir de tabii korsanla mücadeleyi.
 
Önceki gün sohbet ettiğimiz Yıldırım'la konu yine döndü dolaştı, hazırlanan yeni yasaya geldi. Korsanla mücadele için sinema yapımcıları, dağıtımcılar ve film kanallarının da içinde bulunduğu grubun Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında bir çalışma yaptığını, bu konuda bir yasa tasarısı hazırlandığını bir süre önce yazmıştık. Geçtiğimiz aylarda Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in yaptığı, “Film indirene değil, dosya paylaşana yaptırım var” açıklamasının aksine Muzaffer Yıldırım, yepyeni bir şey söyledi. “İllegal sitelerden film izleyenlere de, yani son kullanıcıya da yaptırım uygulanmasını konuşuyoruz. Para ya da başka bir ceza değil. Film indiren ya da izleyen IP numarasından tespit edilecek ve interneti kesilecek” dedi.
 
8 MİLYON KİŞİ İNDİRDİ
 
CMYLMZ’ı 7.8 milyon kişinin internetten izlediğini söyleyen Muzaffer Yıldırım, “Bu olmasaydı 1.5 milyon kişi daha sinemaya giderdi” dedi. “
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji