Kazdağları'nda yeni keşif !

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi, Kazdağları'nda 2 mm boyunda yeni bir tatlı su salyangozu türü buldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Deniz Anıl Odabaşı'nın uluslar

Kazdağları'nda yeni keşif !

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi, Kazdağları'nda 2 mm boyunda yeni bir tatlı su salyangozu türü buldu.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Deniz Anıl Odabaşı'nın uluslararası bir dergide basılacak makalesine göre, Kaz Dağları'nın yüksek kesimlerinde yer alan Ayazma deresinde 2 mm boyunda yeni bir tatlı su salyangozu türü tespit edildi. Odabaşı ve Georgiev tarafından, Kaz Dağı'nın endemik türü olduğu bildirilen Bythinella cinsine ait bu yeni gastropod türüne "kazdaghensis" adı verildi.
 
Önemli bir biyolojik çeşitlilik ve endemizm bölgesi olarak görülen Kaz Dağları'nda su kaynaklarının korunmasının, endemik ve hassas türler açsından çok önemli olduğu vurgulandı. Literatürde ilk defa tanımlaman bu türün Holotip ve Paratip materyali Hamburg Zooloji Müzesi'nde saklanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler