Kalp atışlarınız şifreniz olacak

Dijital dünyada yapacağınız tüm işlemlerde kimlik tanımlaması olarak kullanabileceğiniz özel bir bileklik geliştirdi. Bileklik, kalp atışlarınızı şifre olarak kullanıyor. Gelecekte tüm şifreleri tarihe gömecek olan bileklik sayesinde hacker’ların güvenlik

Kalp atışlarınız şifreniz olacak

Dijital dünyada yapacağınız tüm işlemlerde kimlik tanımlaması olarak kullanabileceğiniz özel bir bileklik geliştirdi. Bileklik, kalp atışlarınızı şifre olarak kullanıyor. Gelecekte tüm şifreleri tarihe gömecek olan bileklik sayesinde hacker’ların güvenlik şifrelerini kırması neredeyse imkansız hale getirecek. Nymi adı verilen bileklik, elektrokardiyogram (ECG) alıcıları kullanarak kapl atışlarını baz alıyor ve iPad’lerden, otomobil bilgisayarlarına kadar birçok cihazda kullanılıyor.

Kullanımı çok kolay

Akıllı bilekliğin arkasında Kanada’daki Bionym adlı şirket var.Kişinin kimliğini tanımlamak için, kullanıcılar Nymi üzerinde bulunan bir alıcıya yaklaşık iki dakika boyunca basıyor. Bu esnada, bileklik ECG sinyali kaydediyor. Sinyal kaydedildikten sonra, sadece kaydedilen sinyali tanıyor. Nymi bilekliğini diğer elektronik cihazlarla kullanmak için kişi bileklikteki tuşa basıyor, bileklik birkaç saniye içinde kalp atışını yeniden tanımlıyor.


Böylece, Bluetooth aracılığıyla bilkelikle uyumlu uygulamayı içeren cihazla temas kuruyor. Bileklik çıkarıldığında, bağlantı kurulan cihazlar otomatik olarak kilitleniyor.

El sallayınca arabanın kapısı açılacak

Bileklik, el hareketlerine de tepki verebiliyor. Örneğin eli sallayarak otomobilinizin kapısını açabileceksiniz. Belli hareketlerle banka işlemlerine bile onay verebileceğiniz bileklik, vibrasyon özelliğiyle e-posta veya mesajları size LED ekranından bildirecek. Ön siparişleri bugün başlayan Nymi bilekliğin fiyatı da 79 dolardan başlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler