İstenilen rüyayı gördüren gözlük

Her uykuda sadece birkaç saniye görülen rüyalara teknolojiden bir çözüm geldi.  ‘Reeme’ adında geliştirilen cihaz, ‘lucid dream’ yani açık rüya olarak ifade edilen bir rüya gözlüğü.Gözlüğün iç kısmında bulunan 6 adet LED lamba ile kulanıcıların kapalı ola

İstenilen rüyayı gördüren gözlük

Her uykuda sadece birkaç saniye görülen rüyalara teknolojiden bir çözüm geldi.  ‘Reeme’ adında geliştirilen cihaz, ‘lucid dream’ yani açık rüya olarak ifade edilen bir rüya gözlüğü.

Gözlüğün iç kısmında bulunan 6 adet LED lamba ile kulanıcıların kapalı olan gözlerinden sinyal gönderiliyor. Böylece kullanıcılar, görmek istedikleri rüyaya konsantre olarak uykuya dalıyor. Uyku halindeyse kullanıcılar, bilinçli olarak istedikleri rüyayı görebiliyor.

Rüya süresi ise kullanıcılar tarafından ayalarlanabiliyor. Sleepwithreeme.com sitesine giren kullanıcılar ayarlar bölümünden kendi uyku ve rüya sürelerini gözlüğü ekrana tutarak değiştirebiliyor.

Örneğin, 4 saat boyunca uyuyacak bir kullanıcı gözlüğünü ayarlayarak en verimli saatlerde istediği rüyayı görebiliyor. Kitlesel fonlama platformu olan Kickstarter’da alan bir proje olan Reeme henüz şu anda satışta bulunmuyor. Ancak gelecek aylarda Reeme raflardaki yerini 80 dolarlık fiyat etiketiyle alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji