İşte Türk 'Jobs'ların projeleri

Silikon Vadisi'ne giden 10 gençten biri olan Serdar Alemdar'ın geliştirdiği futbol performansı ölçüm sistemini ABD'deki üç takım kullanmaya başladı. Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim projeyi çok beğenirken önümüzdeki hafta Macaristan maçında oyn

İşte Türk 'Jobs'ların projeleri

Silikon Vadisi'ne giden 10 gençten biri olan Serdar Alemdar'ın geliştirdiği futbol performansı ölçüm sistemini ABD'deki üç takım kullanmaya başladı. Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim projeyi çok beğenirken önümüzdeki hafta Macaristan maçında oynayacak ilk 11 bu sistem kullanılarak belirlenecek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle ABD'deki Silikon Vadisi'ne giden 10 genç, çalışmalarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. En çok dikkat çeken isim olan Serdar Alemdar, geliştirdiği futbol performans ölçüm sistemiyle ABD'deki üç futbol takımı ile çalışmaya başladı. Türkiye'de milli takımın kullanmaya başladığı sistemle, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de ilgilendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 100 bin TL'lik Teknogirişim Sermayesi desteği alan girişimciler arasından seçilen 10 genç, devlet desteği ile ABD'deki ünlü Silikon Vadisi'ne gitti.

ABD'den dönen gençler, dün Bakan Nihat Ergün ile buluşarak projelerini anlattı. Bakan Ergün, 100 bin TL'lik bakanlık desteğinin ardından, TÜBİTAK'ın da ikinci faza geçen gençlere 550 bin TL'lik ikinci destek sağladığını belirtti. Ergün, "Bu yıl bin 539 yeni proje geldi ancak bunlardan 307'si desteklenmeye değer bulundu. Yani bu yıl 500 projeye ulaşamadık" dedi.
Alemdar, Milli takımla da çalıştıklarını belirtirken, "Önümüzdeki hafta Macaristan maçında da bu datalarımızı sunacağız. Milli takım en iyi 11’i seçerken bizim verilerimizi kullanacak” diyerek Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın seçimini buna göre yapacağını söyledi. Söz konusu sistemi lig takımlarının da futbolcu transferinde kullanacağını anlatan Alemdar, “Fatih Hoca (Terim) ve oyuncu seçme ekibiyle de görüştük. Sistemi çok beğendiler" dedi.
Alemdar, Türkiye'de az galibiyeti olan bir takımın sistemden sonra galibiyet aldığını da anlatırken, "Sistemin, yorulan futbolcuyu değiştirmesi üzerine, yerine gelen futbolcu gol attı. Hatta bir futbolcu, 'Bana 2 kilometre daha yaz' diye rüşvet teklif etti" dedi. Bu arada Alemdar'ın Bakan Ergün'e yanlışlıkla "Hocam, pardon bakanım" demesi gülüşmelere neden oldu.

ABD’de 3 takımla anlaştı

Genç girişmci Serdar Alemdar’ın geliştirdiği sistem, futbolcuların, maç sırasında kaç metre koştuklarını, hızlarını, pas sayılarını gerçek zamanlı olarak ölçerek, antrenöre ulaştırıyor. Böylece antrenörler de oyuncu değişimlerini buna göre yapıyor ya da oyuncu kapasitelerini görüyor. Alemdar; Silikon Vadisi deneyimi ile ABD'de San Jose Earthquakes, D.C United ve Real Salt Lake takımları ile çalışma başlattıklarını belirtirken, "Türkiye'de Digiturk'le de çalışma yapıyoruz. Analizlerimizi Galatasaray, Fenerbahçe, Antalyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile paylaştık" dedi.

Her yıl 10 kişi gidecek

Türkiye’den de Steve Jobs, Bill Gates gibi isimlerin çıkmasının mümkün olduğunu söyleyen Bakan Ergün, Silikon Vadisi’ne her yıl 10 kişi göndereceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji