İşte geleceğin 5 icadı

işte herkesin merakla beklediği geleceğin 5 icadı:1. Mars'a bilet: 1969 yılında Apollo 11, içindeki astronotlarla birlikte Ay'a indi. 1946 yılının başlarında, Alman-Amerikan roket bilimci Dr. Wernher von Braun, Mars Projesi'nin taslağını çizdi. İlk uzun m

İşte geleceğin 5 icadı

işte herkesin merakla beklediği geleceğin 5 icadı:

1. Mars'a bilet: 1969 yılında Apollo 11, içindeki astronotlarla birlikte Ay'a indi. 1946 yılının başlarında, Alman-Amerikan roket bilimci Dr. Wernher von Braun, Mars Projesi'nin taslağını çizdi. İlk uzun menzilli füze olan V2'lerin planları onun tarafından çizilmiştir. Ayrıca, Apollo ay uçuşunu yapan Satürn 5 roketini gerçekleştiren ekibi de o yönetmişti. Mars'ın içinde insan bulunan uzay aracıyla keşfi henüz gerçekleştirilemedi. Ancak, politikacılar ve roket bilimciler kırmızı gezegeni uzun süreli bir hedef olarak belirlediler.

2. Robot yardımcılar: Jetgiller çizgi filmindeki Rozi isimli robot gibi evinizi temizleyen, bulaşıkları yıkayan, toz alan bir robota sahip olmayı kim istemez ki? Robot uzmanları, birkaç işi aynı anda yapabilen robotlar üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. Şimdilik üretilen robotlar sadece yürümekle ve koşmakla yetiniyor ancak teknoloji şirketleri geliştirdikleri robotları göstermek için her yıl teknoloji fuarlarına akın ediyorlar.

3. Su altı şehri: 1950'lerin sonunda ve 1960'ların başında Amerikan Donanması Deniz Laboratuarı ve ünlü araştırmacı dalgıç Jaques Cousteau'nun Conshelf adını verdiği sualtı köyü sayesinde sualtı şehirlerinde yaşama fikri güçlendi. Üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen henüz herhangi bir su altı şehirleri kurulmadı. İnsanların su altında yaşaması gerçekleşse bile bunun kolay ve ucuz olmayacağı kesin.

4. Uçan otomobil: Kendi kendine uçan araçlar rüyası gerçek olabilir. 1917 yılında Glenn Curtiss ilk uçan araba denemesini yaptı, bu tasarım trendi günümüze kadar devam etti. Terrafugia'nın 2010 Transition'u da en son yapılan prototiplerden biriydi. 1996-2002 yılları arasında, NASA'nın "Breakthrough Propulsion Physics Project" isimli projesinde yerçekimi olmamasının imkanları ortaya çıkarıldı. Buna rağmen yine de uçan arabaları halen havada görmeyi bekliyoruz.

5. Sürücüsüz araçlar: İnsanlar bazen bir otomobilin en tehlikeli parçası olabiliyor. Bilim adamları, yıllardır otomatik otoyol teknolojisi üzerinde çalışıyor. 1990'larda Amerikan Nakliye Departmanı'nın "Ulusal Otomatik Otoyol" isimli projesi, potansiyel radar noktaları ile özellikle otoyolun hazırlanmış uzunluğunu test etmesini sağlayan manyetik ve görsel sensörleri başarılı bir şekilde gösterdi. DARPA (ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı)'nın da sürücüsüz otomobil yarışında otomatik araç araştırma-geliştirme programı bulunuyor. Ayrıca Braunschweig Teknoloji Üniversitesi, Audi firması ve hatta Google şirketi sürücüsüz taşıt sistemlerini test etmeye ve geliştirmeyi sürdürüyor. Buna rağmen, Google araştırmacıları kendi kendine giden arabanın en azından 2018 yılına kadar mümkün olmayacağını tahmin ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler