İphone'un ölüm düğmesi

Apple'ın ölüm düğmesi telefon hırsızlıklarının sonunu getiriyor.Apple’ın akıllı telefonlarına eklediği ve çalınan telefonların uzaktan tamamen işlevsiz hale getirilmesini mümkün kılan “ölüm düğmesi” özelliğinin tüm dünyada telefon hırsızlıklarının sayısın

İphone'un ölüm düğmesi

Apple'ın ölüm düğmesi telefon hırsızlıklarının sonunu getiriyor.

Apple’ın akıllı telefonlarına eklediği ve çalınan telefonların uzaktan tamamen işlevsiz hale getirilmesini mümkün kılan “ölüm düğmesi” özelliğinin tüm dünyada telefon hırsızlıklarının sayısında büyük bir düşüşe neden olduğu açıklandı.

Londra Belediyesi’nin desteklediği Secure Our Smartphones İnsiyatifi kapsamında yapılan uluslararası bir araştırma “ölüm düğmesi” özelliğinin kullanıma girmesinin ardından çalınan iPhone’ların sayısının New York’ta %17, Londra’da % 24, San Francisco’da ise %34  oranında azaldığını ortaya çıkarttı.

Uzmanlar Google ve Microsoft’un da yeni modellerinde benzer bir özelliğe yer vereceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji