İphone 7 Türkiye fiyatı ne kadar? İphone 7 özellikleri

İphone 7 Türkiye fiyatı açıklandı, ülkede satışa çıktı

İphone 7 Türkiye fiyatı ne kadar? İphone 7 özellikleri

Dört gözle Türkiye'de satışa çıkması beklenen İphone 7 bugün itibariyle kullanıcılarıyla buluştu. Peki İphone 7 Türkiye fiyatı ne kadar? İşte detaylar

Gece saatleri itibariyle satış noktalarında vatandaşlar kuyruklar oluşturdular. Satış noktalarının önlerinde gece yarısı bekleyen vatandaşlar ilginç manzaralara neden oldu. Geçen ay San Francisco'da bulunan Apple merkezinde tanıtılan ve ardından bir çok ülkede sayışa çıkan İphone 7'nin Türkiye fiyatı ise 3 bin 150 TL. Ayrıca İphone 7 Plus fiyatı ise 3 bin 650 TL olarak açıklandı. Bu uçuk rakamlara rağmen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak büyük ilgi gösterdi.
iphone 7 türkiye fiyatı

İPHONE 7 ÖZELLİKLERİ

Serinin ilk su geçirmez telefonu olan Iphone 7'nin arka kamerası 12, ön kamerası ise 7 megapiksel. Ayrıca bunlara ek olarak arka kısımda geniş açı ve telefoto özell bulunan iki kamera ile 2x optik zoom ve 10x digital zoom imkanı sağlıyor. 4.7 inç ekran boyutına sahip olan telefonun 1334x750 ekran çözünürlüğü bulunuyor. İphone 7 Plus'ın ise 5.5inç büyüklüğünde ve 1920x1080 çözünürlükte olduğu açıklandı. İki cihazın renk seçenekleri arasında siyah,altın sarısı,gümüş grisi,kırmızı altın ve jet black isimli siyah renkler bulunuyor. Gövdesi alüminyum olan cihazlarda kulaklık girişi bulunmuyor. Bunun yerine cihazların yanında AirPods isimli kablosuz kulaklık bulunacak. Cihaz kendi çipleri vasıtasyıla bluetooth teknolojisinden çok daha üst düzey verimlilik sağlayacak . Ayrıca bu kulaklıklardan kullanmak istemeyip kendi kulaklığını kullanmak isteyen kullancıların bir adaptör aracılığıyla bu modellere bağlantı sağlayabilecek. Telefonların ses sistemi ise stereo hoparlörlere sahip.

Yeni Iphone 7 ve İphone 7 Plus'ta bulunan A10 çipin, cihazların önceki modellere göre 2 kat hıza sahip olmasını sağlayacağı kaydedildi.Bu teknoloji ile grafik hızının ise 3 kat artacağı belirtildi. Yeni model telefonlarda 3D Touch özellikleri de bulunuyor. En büyük sorunlardan biri olarak görülen batarya ömrüne de çare olarak bu kez en uzun pil ömrüne sahip batarya kullanıldı. Depolama hafızaları seçenekleri ise 32 GB, 128 GB ve 256 GB olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji